Κως: Κομμάτια υφάσματος και οστά ζώων στον τόπο των ερευνών για τον Μπεν

Κως: Κομμάτια υφάσματος και οστά ζώων στον τόπο των ερευνών για τον Μπεν

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες κομμάτια οστών, τα οποία μετά από εργαστηριακή ανάλυση αποδείχθηκε ότι ανήκουν σε ζώα, και κομμάτια υφάσματος τα οποία έχουν αποσταλλεί στο Λονδίνο για περαιτέρω ανάλυση βρέθηκαν μετά τις πρώτες ανασκαφές, στο σημείο των ερευνών στην Κω για τον μικρό Μπεν Νίνταμ, που εξαφανίστηκε πριν 25 χρόνια στο νησί.

Οι αστυνομικοί επιχειρούν να αποφανθούν κατά πόσον τα κομμάτια που βρέθηκαν αποτελούν προέρχονται από τα ρούχα που φορούσε ο Μπεν την ημέρα που εξαφανίστηκε. Μάλιστα οι αρχές χαρακτηρίζουν τα ευρήματα ως «αντικείμενα σχετικού ενδιαφέροντος».

Οι υποψίες της αστυνομίας, μετά από τελευταίες πληροφορίες, κινούνται γύρω από το χωράφι που ανήκει στους παππούδες του Μπεν, καθώς φοβούνται πως πιθανόν να έχασε τη ζωή του κατά λάθος μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών στο σημείο.

Ο ντετεκτιβ Τζον Κούζινς, από την αστυνομία του Σάουθ Γιόρκσαϊρ, η οποία συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές για την έρευνα, ανέφερε πως έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην ανάκτηση πιθανών στοιχείων.

«Βρήκαμε, όπως είναι αναμενόμενο, έναν μεγάλο αριθμό οστών χθες. Το καθένα εξετάσθηκε αμέσως και όλα ταυτοποιήθηκαν ως οστά ζώων. Υπάρχουν όμως κάποια άλλα αντικείμενα σχετικού ενδιαφέροντος, όπως το κομμάτι ύφασμα, το οποίο δεν ταιριάζει στον χώρο. Αυτό έχει τεθεί υπό περαιτέρω εξέταση και ανάλυση, ώστε να καταλάβουμε αν συνδέεται κάπως με τον ρουχισμό που φορούσε ο Μπεν την ημέρα που εξαφανίστηκε».

Σύμφωνα με αναφορές των αρχών, οι ανασκαφές προχωρούν γρήγορα, και αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα, πριν προχωρήσουν στο διπλανό οικόπεδο. Και εκεί τελούνταν εργασίες την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπεν, στο πλαίσιο της ανακαίνισης που είχαν ξεκινήσει οι παππούδες του στην κατοικία τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή