Υποτροφίες και σε πρόσφυγες από το Κολέγιο Ανατόλια

Υποτροφίες και σε πρόσφυγες από το Κολέγιο Ανατόλια

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιστό στην αποστολή του να καταστήσει ακόμη πιο προσιτή την εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε παιδιά με περιορισμένα οικονομικά μέσα και με περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν, το Κολλέγιο Ανατόλια εγκαινίασε ένα νέο πρόγραμμα υποτροφιών και στις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες του. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να ανοίξει νέους δρόμους, να προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης και ελπιδοφόρες προοπτικές σε νέους ανθρώπους που στερούνται αυτής της δυνατότητας.  

Οι υποτροφίες έχουν ήδη απονεμηθεί σε παιδιά που είτε φιλοξενούνται σε δομές ιδρυμάτων και φορέων της πόλης είτε διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, μέσω της συνεργασίας του με το ίδρυμα «Ο Φάρος του Κόσμου» που δραστηριοποιείται στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, το Κολλέγιο Ανατόλια προσέφερε από την τρέχουσα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά δύο (2) υποτροφίες σε παιδιά από τη συγκεκριμένη περιοχή. Η μία υποτροφία απονεμήθηκε για φοίτηση στο Γυμνάσιο και το Λύκειο με διαμονή στο οικοτροφείο του σχολείου, και η δεύτερη σε σπουδαστή για πτυχιακές σπουδές στο ACT- American College of Thessaloniki.

Μία (1) υποτροφία για φοίτηση σε Γυμνάσιο και Λύκειο με διαμονή στο οικοτροφείο του σχολείου έχει απονεμηθεί σε μαθητή από τα Πομακοχώρια της Ξάνθης.  

Ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός προσέφερε επίσης μία (1) υποτροφία για φοίτηση στο Δημοτικό του σε παιδί που φιλοξενείται στις δομές της οργάνωσης  «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Επιπρόσθετα και λαμβάνοντας υπόψη τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες, το Κολλέγιο Ανατόλια θα διαθέσει τρεις (3) υποτροφίες σε ανήλικα παιδιά που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας στη χώρα μας.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών

Η απονομή υποτροφιών είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Κολλεγίου από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου, ενώ το πρόγραμμα υποτροφιών πήρε τη σημερινή του μορφή τη δεκαετία του ΄60. Έκτοτε έχουν απονεμηθεί περισσότερες από 1.000 υποτροφίες με κριτήρια που αξιολογούν την οικονομική κατάσταση του μαθητή και την επίδοσή του.

Σήμερα σχεδόν το 20% του μαθητικού σώματος του Κολλεγίου Ανατόλια λαμβάνει υποτροφία από 100% ως 25% του ποσού των διδάκτρων. Οι υποτροφίες προέρχονται από κληροδοτήματα και δωρεές προς το σχολείο από ιδιώτες και ιδρύματα που αναγνωρίζουν την αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης.


Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή