Ανάπτυξη δεσμών με την αγορά εργασίας από το BCA Career Office

Ανάπτυξη δεσμών με την αγορά εργασίας από το BCA Career Office

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φέτος τo ΒCA συμπληρώνει 45 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας. Η πολυετής εμπειρία στην προσφορά προγραμμάτων σπουδών, τα οποία πλέον προσφέρονται σε συνεργασία με το Plymouth University, ένα από τα γνωστότερα πανεπιστήμια της Αγγλίας, έχει παγιώσει το όνομα και το κύρος του κολλεγίου στο χώρο της εκπαίδευσης. Αυτή η εμπειρία, σε συνδυασμό με την πορεία προς τη συνεχή ανάπτυξη, συμβάλουν στην θετική εικόνα και ανταπόκριση της αγοράς εργασίας.

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους του BCA, ήταν και θα είναι η επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών/αποφοίτων του.  Για το λόγο αυτό το κολλέγιο, μέσω του γραφείου επαγγελματικής διασύνδεσης – BCA Career Office, προσφέρει μία σειρά από υπηρεσίες, με στόχο την παροχή πληροφοριών, συμβουλών, εμπειριών και εκδηλώσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση της διαδικασίας εύρεσης εργασίας κάθε σπουδαστή και αποφοίτου του. Για την εκπλήρωση του παραπάνω στόχου, το BCA Career Office δραστηριοποιείται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

Ανάπτυξη δεσμών με την αγορά εργασίας: Το BCA Career Office, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της ατομικής διαδικασίας αναζήτησης εργασίας του κάθε σπουδαστή/αποφοίτου λειτουργεί ως σύνδεσμος με την αγορά εργασίας, διατηρώντας και αναπτύσσοντας συνεχώς ένα δίκτυο επαγγελματικών επαφών. Από το δίκτυο αυτό συγκεντρώνονται οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας και οι σπουδαστές/απόφοιτοι ενημερώνονται τηλεφωνικά ή μέσω e-mail. Τα βιογραφικά των ενδιαφερομένων που πληρούν τις απαιτήσεις των προσφερόμενων θέσεων, προωθούνται στη συνέχεια στους εκπροσώπους των τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού για περαιτέρω αξιολόγηση. Το BCA, διατηρεί επίσης την πλατφόρμα BCA Career Network, την οποία χρησιμοποιούν οι  σπουδαστές/απόφοιτοι, για  να αναρτούν τα βιογραφικά τους και να ενημερώνονται ως προς τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Το BCA Career Network μπορούν να χρησιμοποιήσουν αντίστοιχα οι  συνεργαζόμενες εταιρείες και με το σχηματισμό ειδικών εταιρικών προφίλ, μπορούν  να αναρτήσουν αγγελίες εργασίας και να αναζητήσουν υποψηφίους από όλες τις ειδικότητες σπουδών του κολλεγίου.

Στη δικτύωση με την αγορά εργασίας, συμβάλει επίσης το ακαδημαϊκό προσωπικό, που εκτός από καταξιωμένους ερευνητές απαρτίζεται, από δυναμικά στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών.  Ενεργά μετέχουν και οι απόφοιτοι, οι οποίοι διοικούν ή δραστηριοποιούνται σε πολλές από τις εταιρείες που στρέφονται στο BCA Career Office για την στελέχωση θέσεων, αποδεικνύοντας τα αισθήματα αλληλεγγύης που διέπουν την οικογένεια του BCA.

Συμβουλευτικές υπηρεσίες: Οι σπουδαστές και απόφοιτοι του κολλεγίου μέσα από ατομικές συναντήσεις, μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο επαγγελματικής διασύνδεσης, για θέματα που αφορούν όλη τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας, όπως είναι ενδεικτικά η διόρθωση/σύνταξη βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής, τεχνικές αναζήτησης εργασίας, προετοιμασία συνέντευξης (mock interview) κ.α.   

Σεμινάρια/Ομιλίες/Εκδηλώσεις/Συνεργασίες: Το BCA Career Office, διατηρεί συνεργασίες με καταξιωμένους οργανισμούς και επαγγελματίες, ώστε στα πλαίσια του ευρύτερου προγράμματος ομιλιών/σεμιναρίων που προσφέρει κατά τη διάρκεια της χρονιάς το κολλέγιο, να διοργανώνει ειδικά σεμινάρια/ομιλίες, με διακεκριμένους εισηγητές – πολλοί εκ των οποίων απόφοιτοι του BCA. Κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων, οι εισηγητές  μεταφέρουν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα που άπτονται την απασχολησιμότητα, ή βοηθούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που αναπτύσσουν την ανταγωνιστικότητα των συμμετεχόντων στην αγορά εργασίας. Κορωνίδα των εκδηλώσεων αποτελεί η ετήσια εκδήλωση της Ημέρας Καριέρας, γνωστή ως «BCA Career Day», η οποία πραγματοποιείται  πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς.  Φέρνοντας σε επικοινωνία τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές/αποφοίτους όλων των ειδικοτήτων του κολλεγίου με την αγορά εργασίας, η εκδήλωση θεσμός προσελκύει κάθε χρόνο κορυφαίες ελληνικές και ξένες εταιρείες.

Για τους σπουδαστές/απόφοιτους, η συμμετοχή στην BCA Career Day, προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης (networking), αλλά και την δυνατότητα να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με 10 (κατά μέσο όρο) εκπροσώπους γνωστών εταιρειών. Αντίστοιχα οι εργοδότες μπορούν να βρουν κατάλληλους εργαζομένους για θέσεις εργασίας ή/και να αναζητήσουν ταλαντούχους υποψήφιους για να εντάξουν μελλοντικά στις εταιρείες τους, μειώνοντας το χρόνο και το κόστος της αναζήτησης τους.  Παράλληλα, τους δίνεται η ευκαιρία να ενδυναμώσουν το brand awareness της εταιρείας τους, να δικτυωθούν με άλλους επαγγελματίες του χώρου και να είναι μεταξύ των κοινωνικά υπεύθυνων εταιρειών που στηρίζουν την ανάπτυξη των νέων ανθρώπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή