Το… «συνάχι του Τραμπ» νικήτης των εντυπώσεων στο πρώτο ντιμπέιτ

Το… «συνάχι του Τραμπ» νικήτης των εντυπώσεων στο πρώτο ντιμπέιτ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδιαφέρον των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατόρθωσε να μαγνητίσει ο προεδρικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεοπτικής αναμέτρησης του με τη Δημοκρατική  υποψήφια, Χίλαρι Κλίντον.  

Το κύμα αναρτήσεων, ωστόσο, δε συνδέεται με τις ρητορικές του ικανότητες, αλλά με το φαινόμενο που οι χρήστες του Twitter ονόμασαν «το συνάχι του Τραμπ» και  που συζητήθηκε ευρέως με την ετικέτα #Trumpsniffle.

Ο μεγιστάνας ρούφαγε επανειλημμένως τη μύτη του στην πρώτη τηλεμαχία εν όψει των αμερικανικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Οι ετικέτες της ίδιας θεματικής ενότητας, όπως «η ιγμορίτιδα του Τραμπ» (@TrumpsSinuses) και το «ρουθούνισμα του Τραμπ» (@TrumpSniff) απέκτησαν γρήγορα χιλιάδες σχόλια.

Ωστόσο, ο 70χρονος Τραμπ επέμεινε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News σήμερα το πρωί ότι δεν ήταν κρυωμένος.

Παραπονέθηκε δε ότι το μικρόφωνό του ήταν ελαττωματικό και αστειεύτηκε ότι πιθανότατα κατέγραφε ακόμα και την παραμικρή του αναπνοή.

Αρκετοί χρήστες του Twitter δεν έχασαν την ευκαιρία και επιτέθηκαν στον Τραμπ με αφορμή τα ρουθουνίσματά του σε σύνδεση με τις επιθέσεις που εξαπολύει τακτικά εναντίον της αντιπάλου του με επίκεντρο την υγεία της. 

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ είχε διαγνωστεί με πνευμονία.

«Άραγε ο Ντόναλντ Τραμπ θα μεταδώσει στην αντίπαλό του μια νέα ασθένεια;», διερωτούνταν πολλοί.

Κάποιοι άλλοι, με σκωπτική διάθεση, ανήρτησαν βίντεο και φωτογραφίες όπου άγνωστοι μυρίζουν κόλλα ή σνιφάρουν κόκα.

Μεταξύ αυτών ο Χάουαρντ Ντιν, πρώην στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, που αναφέρθηκε σε αυτό το ενδεχόμενο σε μήνυμα που ανήρτησε προκαλώντας την οργή των υποστηρικτών του μεγιστάνα.

Συνολικά, ο ιστότοπος Twitter έκανε γνωστό ότι η τηλεμαχία, η πρώτη σε μια σειρά τηλεοπτικών αναμετρήσεων ενόψει της 8ης Νοεμβρίου, ήταν η πολιτική εκδήλωση που συγκέντρωσε τα περισσότερα tweet στην ιστορία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τραμπ βρέθηκε στο επίκεντρο, με ποσοστό 62% των συζητήσεων να σχετίζεται με τον δισεκατομμυριούχο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Στο Facebook οι συζητήσεις σχετικά με τον Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσαν το 79% των συνομιλιών για το ντιμπέιτ, με το μερίδιο της Χίλαρι Κλίντον να περιορίζεται στο 21%.

Εντούτοις, η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος φαίνεται πως κέρδισε τις θετικές εντυπώσεις.

Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Zoomph ανέφερε ότι τα tweet που αναφέρονταν στην Κλίντον είχαν μια αναλογία 1,5 προς 1, δηλαδή για κάθε αρνητική αναφορά στο πρόσωπό της καταγράφονταν 1,5 θετικές αναφορές.

Η οικονομία, οι διεθνείς σχέσεις, η ενέργεια, το περιβάλλον, η τρομοκρατία και η οπλοκατοχή ήταν τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν περισσότερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή