Ποια είναι η «μις Πίγκι» του Τραμπ;

Ποια είναι η «μις Πίγκι» του Τραμπ;

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια νικήτρια σε διαγωνισμό ομορφιάς, αφού κατακτά τον τίτλο, έχει το θράσος να πάρει μερικά κιλά. Επιπλέον, ασχολείται με εργασιακά θέματα, υπερασπιζόμενη τις οικιακές βοηθούς από τη Λατινική Αμερική. Εκτός αυτού, κατάγεται και η ίδια από τη Λατινική Αμερική. Το δράμα που ζει ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μεγάλο και η ευκαιρία για τη Χίλαρι Κλίντον, να καταγγείλει τον σεξισμό του, ακόμη μεγαλύτερη.

Στο χθεσινό ντιμπέιτ, η Κλίντον κατηγόρησε τον Τραμπ ότι είχε αποκαλέσει τη νικήτρια των καλλιστείων Miss Universe του 1996, Αλίσια Ματσάδο, «μις Πίγκι», όπως η τροφαντή γουρουνίτσα των κινουμένων σχεδίων. Στη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο Τραμπ απάντησε «πού το άκουσες αυτό;» αλλά χθες το πρωί βγήκε στις τηλεοράσεις για να δικαιολογήσει τη στάση του.

«Είχε πάρει άπειρα κιλά. Ηταν πραγματικό πρόβλημα. Είχαμε πρόβλημα», είπε ο Τραμπ, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης των καλλιστείων. Το 1997, η Ματσάδο ανακοίνωσε ότι ήταν τουλάχιστον 7 κιλά παχύτερη σε σύγκριση με την περίοδο που κέρδισε τον διαγωνισμό και ξεκίνησε δίαιτα, ενώ ο Τραμπ βγήκε στις τηλεοράσεις με φόντο τη Ματσάδο να κάνει γυμναστική και ανακοίνωσε: «Της αρέσει να τρώει, όπως σε όλους μας».

Στο ντιμπέιτ η Κλίντον υποστήριξε επίσης ότι ο Τραμπ αποκάλεσε τη Ματσάδο «Μις οικοκυρική». Πριν από δύο μήνες, η Ματσάδο παρέστη στο συνέδριο οικιακών βοηθών της νότιας Φλόριντα, το οποίο είχε στόχο να πιέσει τη βουλή της πολιτείας να θεσπίσει χάρτα δικαιωμάτων των οικιακών βοηθών. Η αναφορά της Κλίντον στη Ματσάδο ήταν μια άψογα σχεδιασμένη επικοινωνιακή κίνηση, καθώς έπληξε τον Τραμπ σε πολλά επίπεδα. Κατ’ αρχάς, μια γυναίκα που έγινε διάσημη χάρη στα καλλιστεία του Τραμπ δήλωσε ότι τον φοβάται και εξέφρασε δημοσίως τη θερμή υποστήριξή της προς τη Χίλαρι Κλίντον. Η Κλίντον ανέφερε το θέμα στο ντιμπέιτ, κάτι για το οποίο ο Τραμπ ήταν εμφανώς απροετοίμαστος, ενώ την ίδια στιγμή η εκστρατεία της έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο η ίδια η Ματσάδο απαριθμεί όσα καταλογίζει στον Τραμπ.

Πρόσφατα η Ματσάδο είχε ανεβάσει στο Τwitter φωτογραφία με το αμερικανικό διαβατήριο που μόλις απέκτησε και τη σημείωση: «Ελαβα το διαβατήριό μου. Είμαι έτοιμη να ψηφίσω για τη χώρα μου, για σένα, Χίλαρι, για την κόρη μου, για τις εργαζόμενες γυναίκες». Ηταν άλλος ένας πόντος υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, που θα ευνοηθεί αν όλοι οι μετανάστες και μετανάστριες που αποκτούν αμερικανικό διαβατήριο κατευθυνθούν προς τις κάλπες στις 8 Nοεμβρίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή