Μπαράζ παραβιάσεων στο Ανατολικό Αιγαίο

Μπαράζ παραβιάσεων στο Ανατολικό Αιγαίο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σημειώθηκε χθες ύστερα αρκετό καιρό πάνω από το Ανατολικό Αιγαίο. Η πιο σοβαρή παράβαση σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στα νότια της Σάμου, όπου, σε ύψος 10.000 ποδιών, τουρκικό αεροσκάφος F-16 πέταξε πάνω από τη νησίδα Ανθρωποφάγοι. Συγκεκριμένα, σχηματισμός τεσσάρων μαχητικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου στις 14.33.

Επειτα, διασπάστηκε σε δύο ζεύγη, ένα εκ των οποίων κατευθύνθηκε προς τα νότια της Σάμου. Εκεί, το ένα από τα δύο F-16, στις 14.57, πέταξε πάνω από τους Ανθρωποφάγους. Τα τουρκικά μαχητικά εξήλθαν του FIR-Αθηνών νοτίως της Σάμου, αφού αναχαιτίσθηκαν από ζεύγος ελληνικών F-16 που απογειώθηκαν από τη Λήμνο.

Στρατιωτικές πηγές τόνιζαν ότι είναι η πρώτη φορά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου που τουρκικά μαχητικά πραγματοποιούν παραβιάσεις οπλισμένα, κάτι που παρατήρησαν οι Ελληνες πιλότοι οι οποίοι απογειώθηκαν για να προχωρήσουν στις απαραίτητες αναχαιτίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή