Νέα διαμαρτυρία Σωμάτων Ασφαλείας

Νέα διαμαρτυρία Σωμάτων Ασφαλείας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε κεντρικό σύνθημα «Τα λεφτά δεν είναι του Στρατού, είναι του ελληνικού λαού» και «Καμμένε, θυμήσου την υπόσχεσή σου κι αν δεν μπορείς, άντε παραιτήσου», οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού πραγματοποίησαν χθες το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνολικά έξι ομοσπονδίες εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας αναφέρεται ότι «ο συγκυβερνήτης κ. Πάνος Καμμένος κατελήφθη “ψευδόμενος” όπως αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του πριν και μετά την ανάληψη καθηκόντων, ως υπουργού. Από τις δημόσιες καταγγελίες και δεσμεύσεις του, πριν από τις εκλογές, ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι διατάξεις του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές πριν από το 2012, έφτασε τώρα στο σημείο να διχάζει τους ένστολους προωθώντας ανεπίτρεπτους διαχωρισμούς σε “δικούς μου” και “δικούς τους” με μόνο μέλημα την απόκρυψη της αλήθειας».

Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν ακόμα ότι η κυβέρνηση προωθεί νέο μισθολόγιο Σωμάτων Ασφαλείας, που, όπως υποστηρίζουν, αποτελεί συνέχεια μνημονιακών περικοπών και αδικιών εις βάρος των ενστόλων. Η χθεσινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ οι συνδικαλιστές προαναγγέλλουν νέα χάπενινγκ, όπως το χθεσινό. Ζητούν να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ που προέβλεπε επαναφορά των μισθολογίων στα προ του 2012 επίπεδα. Η χθεσινή κινητοποίηση προκάλεσε εκνευρισμό στον κ. Καμμένο, ο οποίος στο Τwitter έγραψε το εξής: «η Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ σας έκοψε το 60%, ο Γεωργιάδης σας λέει “ενστόλους”, εμείς παλεύουμε στο ΥΠΕΘΑ και για εσάς, δεν θέλετε, ΟΚ, καλό δρόμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή