Πτώση στην Ευρώπη, άνοδος στη Wall Street

Πτώση στην Ευρώπη, άνοδος στη Wall Street

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε πτώση έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων στη Δυτική Ευρώπη. Στην αβεβαιότητα για την πορεία της Deutsche Bank προστέθηκαν τα μέτρα περικοπών από την Commerzbank και τηn Credit Suisse.

Το κλίμα απαισιοδοξίας επιβάρυνε η ανησυχία για το πρόστιμο που αναμένεται να ανακοινωθεί εις βάρος της Volkswagen από τις αμερικανικές αρχές. Ο πανευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,2%. Ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη, ο γαλλικός δείκτης Cac-40 και ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 υποχώρησαν κατά 0,31%, 0,21% και 0,15%, αντίστοιχα. Στη Wall Street οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 κινήθηκαν ανοδικά, με κέρδη πάνω από 0,6%, λίγο πριν από το κλείσιμο, λόγω των θετικών εντυπώσεων που άφησε η Χίλαρι Κλίντον κατά την τηλεμαχία της με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Ανακοινώθηκε, επίσης, η ενίσχυση της αμερικανικής καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Σεπτέμβριο στο υψηλό εννέα ετών.

Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ και η τιμή του αργού διολίσθησαν στα 46,04 και 44,66 δολάρια το βαρέλι με πτώση 2,77%, καθώς το Ιράν και η Σαουδική Αραβία υποβάθμισαν τις προσδοκίες για «πάγωμα» της παραγωγής. To ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,3% στο 1,1253 δολάριο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή