Η Αθήνα ελπίζει να «καταληφθεί» από αναγνώστες το 2018

Η Αθήνα ελπίζει να «καταληφθεί» από αναγνώστες το 2018

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η απόφαση της UNESCO είναι τιμητική, αποτυπώνει τη διεθνή ακτινοβολία της Αθήνας και ενισχύει τη στρατηγική επιδίωξή μας να αναδειχθεί η πόλη μας σε έναν σύγχρονο πολιτιστικό προορισμό», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή της ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου 2018, όπου παρουσιάστηκαν οι σχεδιασμοί του Δήμου Αθηναίων για τη διοργάνωση και τις εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από τον Απρίλιο του 2018 έως τον ίδιο μήνα του 2019.

Φιλοδοξία του δήμου είναι να γίνει στην πρωτεύουσα μια ετήσια γιορτή φιλαναγνωσίας. Στον δημόσιο χώρο, στις βιβλιοθήκες, στα βιβλιοπωλεία, στα καφέ, στα μπαρ, στα ξενοδοχεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Στόχος μας είναι η Αθήνα να βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και να γίνει και η ίδια πιο φιλική στο βιβλίο», τόνισε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας τη σημασία της πρόσβασης στο βιβλίο από όλους.

Θετική εντύπωση προκάλεσαν οι αναφορές του δημάρχου, της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Κατερίνας Τζιτζικώστα, αλλά και της αντιπροέδρου του ΟΠΑΝΔΑ Αβας Χαλκιαδάκη, στην ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στη μεγάλη αυτή ετήσια γιορτή του βιβλίου. Θετική εντύπωση που κλονίστηκε όταν, σε ερώτηση για το πώς θα συμβεί αυτό, τόσο ο δήμαρχος όσο και η κ. Χαλκιαδάκη δεν είχαν σαφείς απαντήσεις.

Θολό, ταυτόχρονα, παρέμεινε το τοπίο σχετικά με τα οικονομικά της διοργάνωσης. Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις ότι ο φάκελος της υποψηφιότητας ήταν πλήρης, ο Δήμος Αθηναίων σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις υποδομές και το προσωπικό του, βασίζεται στους εθελοντές και, βέβαια, στις χορηγίες, που, όπως ειπώθηκε, είναι βέβαιον ότι θα υπάρξουν λόγω της σημασίας της γιορτής και της άρτιας οργάνωσής της.

Αυτό που, επίσης, αναφέρθηκε πολλάκις ήταν ο συνεδριακός τουρισμός που επιχειρεί η πρωτεύουσα να προσελκύσει, κάτι που θα ενταθεί με τη διοργάνωση παγκόσμιων συνεδρίων για τις βιβλιοθήκες που αναμένεται να προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θ. Βαλτινός, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών Β. Θεοδωρόπουλος, πλήθος συγγραφέων και εκδοτών, εκπρόσωποι φορέων καθώς και διπλωμάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή