Πρόσωπα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχω τόσο πολύ αδημοσίευτο υλικό, που μου προκαλεί ζάλη. Κάποτε ο Τζέιμς Μπράουν έβγαζε έξι άλμπουμ τον χρόνο και τα δύο ήταν ορχηστρικά. Σήμερα δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Ο κόσμος δεν θα ήξερε καν τι σημαίνει ορχηστρικό», εξομολογείται ο Βαν Μόρισον (φωτ.) στην τελευταία του συνέντευξη στο περιοδικό Rolling Stone. Επιπλέον, παραδέχεται ότι δεν μπορεί να «συνδεθεί» μουσικά με τον Μπομπ Ντίλαν και αποκαλύπτει ότι η Γκλόρια του γνωστού τραγουδιού (το οποίο έχουν διασκευάσει, μεταξύ άλλων, και οι Doors) ήταν εν μέρει εμπνευσμένη από μια ξαδέλφη του.

(…) Δεν αποκλείεται να δούμε τη συνέχεια του «Sex and the City» είτε στη μικρή είτε στη μεγάλη οθόνη δήλωσε η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ μιλώντας στο Press Association. «Δεν νομίζω ότι κάποια από εμάς έχει πει όχι» στο ενδεχόμενο μιας νέας παραγωγής, ανέφερε, προσθέτοντας ότι προς το παρόν όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Η Πάρκερ, που υποδυόταν την Κάρι από το 1998 έως το 2004 στην τηλεόραση και αργότερα πρωταγωνίστησε στα δύο κινηματογραφικά «Sex and the City», συμμετέχει στη νέα τηλεοπτική σειρά «Divorce».

(…) Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημιουργός ταινιών τρόμου Χέρσελ Γκόρντον Λιούις. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης ουσιαστικά καθιέρωσε το είδος των γεμάτων αίμα, βία και γυμνά σώματα φιλμ που αργότερα ονομάστηκαν «σπλάτερ», αν και οι μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως το «Βlood Feast» και το «Τwo Thousand Maniacs», δεν είναι πολύ γνωστές στο ευρύ κοινό. Θεωρείται, πάντως, ότι επηρέασε καθοριστικά μία ολόκληρη γενιά κινηματογραφιστών, μεταξύ των οποίων ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, ο Τζον Ουότερς και ο Κουέντιν Ταραντίνο.

(…) Στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας, που αριθμεί περίπου 5.000 Ελληνες, βρίσκεται η νέα δανειστική βιβλιοθήκη «Αλκη Ζέη – Βάσω Ψαράκη», που εγκαινιάστηκε πρόσφατα με αφορμή τα διήμερα εργαστήρια της εικονογράφου και συγγραφέως Βάσως Ψαράκη στο ελληνικό σχολείο της πόλης. Στη διάρκεια των εργαστηρίων, τα παιδιά και οι ενήλικες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μέσω Skype με την Αλκη Ζέη (φωτ.), η οποία βοήθησε στη δημιουργία της βιβλιοθήκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή