Μικρή παράταση για την Αγορά Κυψέλης

Μικρή παράταση για την Αγορά Κυψέλης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση δέκα ημερών δόθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων για την αξιοποίηση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης (ΔΑΚ). Οι τέσσερις προκριθέντες υποψήφιοι («Φωκίωνος Ξανά», Impact Hub Athens, Bios, Future Library) είχαν ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μικρότερη παράταση, ωστόσο ο δήμος τούς παρείχε επιπλέον ημέρες, ώστε το τελικό business plan για τη ΔΑΚ να είναι απολύτως βιώσιμο, ειδικά μετά το αντίστοιχο workshop, που έλαβε χώρα στη ΔΑΚ στις 5 Σεπτεμβρίου.

Στελέχη του Δήμου Αθηναίων υποψιάζονται και –κυρίως– εύχονται ότι η παράταση που ζήτησαν οι τέσσερις υποψήφιοι διαχειριστές έχει να κάνει με την προσπάθεια που κάνουν να συνεργαστούν μεταξύ τους, ώστε το «αύριο» της Αγοράς να καταστεί βιώσιμο για την πόλη αλλά και τον διαχειριστή της ΔΑΚ. Μάλιστα, τα ίδια στελέχη τονίζουν ότι οι τέσσερις προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν, μεν, άρτιες, ωστόσο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά η μία στην άλλη, κάτι που θα ικανοποιούσε περισσότερο απ’ όλα τόσο την επιτροπή αξιολόγησης όσο και τον δήμο. Ετσι, στις 30 Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν οι τελικές προτάσεις των «φιναλίστ», ενώ η τελική απόφαση της πενταμελούς επιτροπής θα ανακοινωθεί στις 13 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με στελέχη του Δήμου Αθηναίων, το χρονοδιάγραμμα προχωρεί κατά τον αρχικό σχεδιασμό, ενώ ταυτόχρονα διενεργείται καθημερινή συζήτηση στα αρμόδια όργανα για το τι θα «ξημερώσει» στην Αγορά, όσον αφορά τη διαμόρφωση των χώρων αλλά και τη συμβολή των χορηγών, που κρίνονται ασφαλώς απαραίτητοι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή