ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα με σύγλινο Μάνης και αυγά

Αστέριος Κουστούδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Πίτσες, Ζύμες / Πίτες / Τάρτες, Συνταγές, Αυγά, Αλλαντικά, Τυριά

Για 1 πίτσα: Απλώνουμε στη ζύμη, 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας και από πάνω, ομοιόμορφα, 300 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα σε λεπτές ροδέλες.

Ψήνουμε στους 220° C για 13 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω. Ξεφουρνίζουμε και σπάμε 4 αυγά στην επιφάνεια της ψημένης πίτσας.

Σκορπίζουμε γύρω από τα αυγά 100 γρ. ψιλοκομμένο σύγλινο Μάνης ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά όπως μας αρέσουν.

Τι πίνουμε
Μια μπίρα pale ale.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ