Διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών στη Ροδόπη, για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών στη Ροδόπη, για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι οι δάσκαλοι της Ροδόπης διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά την απόφαση για αναστολή λειτουργίας ορισμένων μειονοτικών σχολείων στο νομό.

Παράλληλα, ο σύλλογος δασκάλων νομού Ροδόπης μαζί με τον σύλλογο αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους δασκάλους του μειονοτικού προγράμματος, συμμετείχαν σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων. Δάσκαλοι και σύλλογοι γονέων, ζητούν να συνεχίσουν τα συγκεκριμένα σχολεία την λειτουργία τους, έστω και με μικρό αριθμό μαθητών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, Μιχάλης Βασιλειάδης, εκφράζει ενστάσεις για την κατάργηση ωρών σε καθηγητές πληροφορικής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και τον περιορισμό εργαστηρίων φυσικών και χημικών του κλάδου ΠΕ4, για λόγους αναπλήρωσης διδακτικών ωρών σε σχολεία που παρουσιάζουν κενά στην στελέχωσή τους από καθηγητές των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Ο κ. Βασιλειάδης επισημαίνει πως σε γενικά λύκεια της Κομοτηνής παρατηρείται το φαινόμενο να αναστέλλονται μαθήματα ρομποτικής όπου οι μαθητές σημειώνουν επιτυχίες μετέχοντας σε διεθνείς διαγωνισμούς, προκειμένου οι καθηγητές της πληροφορικής να καλύπτουν διδακτικά κενά σε άλλα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το ίδιο συμβαίνει και με εργαστήρια της φυσικής και της χημείας.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κάνει έκκληση, ώστε να μην καταργηθούν ολιγομελή τμήματα μικρότερα των 15μαθητών σε ΕΠΑΛ της Κομοτηνής, στο διαπολιτισμικό γυμνάσιο Σαπών και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ξυλαγανής, όπου παρατηρείται μείωση του μαθητικού πληθυσμού αλλά υπάρχει και απόλυτη ανάγκη να συνεχίσουν τη λειτουργία τους σε μια ευαίσθητη περιοχή με ειδικά χαρακτηριστικά όπως είναι η Θράκη.

Τα αιτήματα αυτά τέθηκαν στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης ΑΜ – Θ, Παναγιώτη Κεραμάρη, από τους πέντε προέδρους των ΕΛΜΕ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο οποίος και υποσχέθηκε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε να βρεθούν οι επαρκέστερες λύσεις στις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες. Να σημειωθεί, τέλος, ότι το Σάββατο 1 Οκτωβρίου συνεδριάζουν σε ολομέλεια οι ΕΛΜΕ της χώρας, προκειμένου να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή