ΕΛΛΑΔΑ

Tην Πέμπτη αναμένεται η επιλογή νέου αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα

O I. Καρατζιάς τέως αρχηγός υπέβαλε την παραίτηση του στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας στην επιστολή του, ότι οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση για λόγους αρχών και για «διαφύλαξη του κύρους του θεσμού και της προσωπικής του αξιοπρέπειας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή νέου αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα, η θέση του οποίου παραμένει κενή μετά την παραίτηση του Ιωάννη Καρατζιά την περασμένη εβδομάδα.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το ΚΥΣΕΑ δεν συνεδρίασε μέχρι σήμερα λόγω των πολλών υποχρεώσεων του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως αρχηγός υπέβαλε την παραίτηση του στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας στην επιστολή του, ότι οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση για λόγους αρχών και για «διαφύλαξη του κύρους του θεσμού και της προσωπικής του αξιοπρέπειας».

Πηγές του υπουργείου απέδωσαν την παραίτηση στο γεγονός ότι ο κ. Καρατζιάς είχε υποβάλει δύο εισηγήσεις για την βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών και υπαξιωματικών στο Π.Σ., που κρίθηκαν ακατάλληλες, καθώς φέρεται ότι έκαναν διακρίσεις και δεν συμφωνούσαν με τις υποδείξεις του αναπληρωτή υπουργού, Νίκου Τόσκα, ο οποίος είχε ζητήσει να γίνει ένα Προεδρικό Διάταγμα, που να εναρμονίζει το βαθμολογικό της Πυροσβεστικής, με αυτό της Αστυνομίας.
 

(Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ