Μετωπική για Παιδεία και διαπλοκή στη Βουλή

Μετωπική για Παιδεία και διαπλοκή στη Βουλή

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά σύγκρουσης εφ’ όλης της ύλης εισήλθαν και δηλώνουν πως σκοπεύουν να παραμείνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, όπως κατέδειξε και η χθεσινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για θέματα Παιδείας: Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις εκατέρωθεν ελάχιστες επισημάνσεις για την ανάγκη αναζήτησης σημείων συνεννόησης για τα μείζονα, διατήρησαν όλα τα μέτωπα ανοικτά, ανανεώνοντας κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Ν.Δ. το μεταξύ τους ραντεβού της αντιπαράθεσης, εκ νέου σε συζήτηση αρχηγών στο Κοινοβούλιο, αυτή τη φορά αποκλειστικά για το φαινόμενο της διαπλοκής.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να αποφύγουν ακόμη και να προσδώσουν στη σύγκρουσή τους αμιγώς προσωπικό χαρακτήρα, αναφερόμενοι στα «βιώματα» ενός εκάστου, επέδειξαν σαφή διάθεση να εμφανίσουν εαυτούς ως εκπροσώπους δύο διαφορετικών ιδεολογιών και «κόσμων», αρχικώς με φόντο τον χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και ευρύτερα όλο το φάσμα της κυβερνητικής πολιτικής.

Ολα άρχισαν όταν ο πρωθυπουργός στην εναρκτήρια ομιλία του επέλεξε να αφιερώσει αρκετό χρόνο μιλώντας για θέματα της επικαιρότητας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. για τη στάση της στην οικονομική πολιτική, στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έως και στην υπόθεση του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των καναλιών. Ο κ. Μητσοτάκης, αφού σημείωσε πως ο πρωθυπουργός δεν έρχεται σε τέτοια συζήτηση ως κατήγορος, αλλά πλέον ως απολογούμενος, ζήτησε να μην αποπροσανατολιστεί η χθεσινή διαδικασία από το κεντρικό της θέμα και να πραγματοποιηθεί άλλη προ ημερησίας ειδικά για τη διαπλοκή. Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι το πράττει άμεσα, καταθέτοντας σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής. «Χαίρομαι που σύρεστε στην αποδοχή της πρότασή μας», ήταν το άμεσο σχόλιο του προέδρου της Ν.Δ.

Σε ανάλογους υψηλούς τόνους, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν αιχμές για τις προσωπικές τους διαδρομές. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπενθύμισε τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα σε καταλήψεις σχολικών κτιρίων και δημόσιων χώρων, λέγοντας πως αυτή η δραστηριότητά του τού έχει αφήσει σημάδια στην πολιτική του πορεία, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι υποκριτικό να μιλάει απαξιωτικά για την ιδιωτική εκπαίδευση, όταν στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο. Απαντώντας, ο πρωθυπουργός είπε πως ο κ. Μητσοτάκης, επιλέγοντας τον ιδιωτικό τομέα, δεν είχε περάσει ούτε απ’ έξω από δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει άποψη γι’ αυτά.

Απέναντι σε αυτή τη «μονομαχία», οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης επέλεξαν να ακολουθήσουν τακτική διμέτωπης επίθεσης, τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη δική του παρέμβαση, ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής εστίασε στο θέμα της παρουσίας παιδιών προσφύγων και μεταναστών στα σχολεία: «Ευαγγελίζεστε την πολυπολιτισμική κοινωνία. Δεν είδατε τι κοινωνίες τέρατα έχει δημιουργήσει; Τι θέλετε, να βγάλουμε και στην Αθήνα μουσουλμάνο δήμαρχο, όπως βγήκε και στο Λονδίνο; Ε, όχι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή