Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση του Ακη Τσοχατζόπουλου

Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση του Ακη Τσοχατζόπουλου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα μία αίτηση, η δεύτερη κατά σειρά, του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου για αποφυλάκιση, απορρίφθηκε από το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεσή του για μίζες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε εξοπλιστικά προγράμματα. Ο πρώην υπουργός, που εκτίει ποινή κάθειρξης 20 χρόνων, ζήτησε μέσω των συνηγόρων του να αποφυλακιστεί επικαλούμενος σειρά λόγων, μεταξύ των οποίων, προβλήματα υγείας, λόγους ασφάλειάς του μέσα στη φυλακή κ.ά.

Την απόρριψη του αιτήματός του για αναστολή της ποινής του με τη μέθοδο του γεωεντοπισμού (βραχιολάκι) εισηγήθηκε στο δικαστήριο και η εισαγγελέας της έδρας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η εφαρμογή αυτής της μεθόδου στην περίπτωσή του δεν προβλέπεται από τον νόμο. Η εισαγγελική λειτουργός δεν έκανε δεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού για αποφυλάκιση για λόγους υγείας, αν και δέχθηκε ότι η κατάστασή του δεν είναι καλή και επιδεινώνεται μέσα στη φυλακή, αλλά έκρινε ότι δεν είναι τέτοια που να μπορεί να οδηγήσει σε κρίση για αναστολή της ποινής του. Αρνητική υπήρξε η εισαγγελέας και στην επίκληση λόγων σχετικών με την ασφαλή διαβίωσή του μέσα στη φυλακή, ενώ κατηγορηματικά εξέθεσε τη θέση της ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος, αν αποφυλακιστεί, είναι ύποπτος να διαπράξει και νέα αδικήματα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συνηγόρων του, που τόνισαν ότι δεν διαθέτει κρυφά χρήματα για να «ξεπλύνει» αν βγει εκτός φυλακής. Το δικαστήριο, που διέκοψε για τις 6/10, αναμένεται να περάσει στο τελευταίο στάδιο της εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό, με την απολογία του Ακη Τσοχατζόπουλου να σηματοδοτεί το τέλος της ουσιαστικής διερεύνησης της υπόθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή