Στ. Θεοδωράκης: Προτεραιότητα η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ

Στ. Θεοδωράκης: Προτεραιότητα η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων ιεράρχησε ως άμεση προτεραιότητα στην εκπαίδευση ο κ. Στ. Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή. «Ζούμε στη χώρα του παραλόγου, όπου ο πρωθυπουργός αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Σμύρνης και ο πρύτανης του ΑΠΘ διαδηλώνει εναντίον των μη κρατικών πανεπιστημίων και μετά μπαίνει στο αεροπλάνο και διδάσκει σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου», τόνισε, καλώντας όλα τα κόμματα «να δώσουν τέλος στον παραλογισμό να φεύγουν χιλιάδες παιδιά από τη χώρα και να σπουδάζουν ακόμη και στην Αλβανία».

Θυμίζοντας, επιπλέον, ότι «μόνον η χούντα είχε δείξει ανάλογη επιμονή κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων», προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από την αίθουσα, αλλά ο επικεφαλής του Ποταμιού απεδείχθη ότι επεδίωκε χθες ολομέτωπη αντιπαράθεση με το κυβερνών κόμμα. «Σταματήστε επιτέλους την υποκρισία και κυρίως εσείς οι δήθεν αριστεροί που πολεμάτε τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ έχετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικά σχολεία», είπε και έκανε προσωπική αναφορά στην αντίστοιχη ανακολουθία του κ. Αλ. Τσίπρα.

Με ανάλογο ύφος ο κ. Θεοδωράκης ανέδειξε την ανάγκη αποκομματικοποίησης όχι μόνον των πανεπιστημίων, αλλά και των σχολείων, μιλώντας για διακομματικές ευθύνες στο κατάντημα της παιδείας και υποστηρίζοντας ότι επί χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις αντιμετώπιζαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα «σαν στρατώνες για την εύρεση μαχητών και χειροκροτητών. Τολμήστε επιτέλους να καταργήσετε τις κομματικές νεολαίες μέσα στα πανεπιστήμια», τόνισε και με το ίδιο επιχείρημα κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν αποσπάσει ως βοηθούς των βουλευτών τους και στα κομματικά τους γραφεία περισσότερους από 1.000 δασκάλους και καθηγητές που θα μπορούσαν και θα έπρεπε σήμερα να διδάσκουν στα σχολεία.

Στη νοσηρή αυτή νοοτροπία απέδωσε και τις ελλείψεις στην προσχολική εκπαίδευση. «Μόλις 50 εκατομμύρια ευρώ θα έφταναν για να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, δηλαδή λίγο παραπάνω από ένα εκατομμύριο ανά υπουργείο», είπε για να παρατηρήσει ότι «ως φαίνεται και σήμερα έχουν προτεραιότητα οι παντοειδείς υπουργικοί σύμβουλοι».

Τέλος, στις αναφορές του για τη διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ – Εκκλησίας που έχει προκύψει για το μάθημα των Θρησκευτικών, ο κ. Θεοδωράκης αναρωτήθηκε ρητορικά «πόσο γρήγορα ξέχασε μια τάχα αριστερή κυβέρνηση το πάγιο αίτημα κάθε προοδευτικού πολίτη για τον διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή