ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H αναδιάρθρωση δανείων βασική προτεραιότητα για την Pasal Development

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στην προσπάθεια μείωσης του τραπεζικού της δανεισμού, μέσω της επίτευξης συμφωνίας αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες, έχει εστιάσει τις προσπάθειές της αυτήν την περίοδο η διοίκηση της εταιρείας ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων Pasal Development. Παράλληλα, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, αναμένεται να κινηθεί για την αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών που αναμένεται να παρουσιαστούν στην αγορά ακινήτων, μέσω της εκκαθάρισης του χαρτοφυλακίου δανείων των τραπεζών, με τη συμμετοχή και ξένων επενδυτών. Στο επίκεντρο θα βρεθούν κυρίως εμπορικά ακίνητα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της σχετικής δραστηριότητας της εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται και το εμπορικό κέντρο Athens Heart, το οποίο κατέγραψε αύξηση του τζίρου των καταστημάτων κατά 3% το φετινό πρώτο εξάμηνο.

Η εισηγμένη ανακοίνωσε χθες τη σημαντική μείωση των ζημιών της, οι οποίες κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο περιορίστηκαν στα 2,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 7,05 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Παράλληλα, εμφάνισε λειτουργικά κέρδη της τάξεως του 0,23 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 3,37 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από την είσπραξη ενοικίων και την παροχή υπηρεσιών διαμορφώθηκαν σε 1,57 εκατ. ευρώ, έναντι 1,88 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ η αξία του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της διαμορφώθηκε στο τέλος του εξαμήνου στα 113,5 εκατ. ευρώ, παραμένοντας σταθερή σε σχέση με το τέλος του 2015.

Ο καθαρός δανεισμός της Pasal Development ανέρχεται στα 125,8 εκατ. ευρώ, από 124,66 εκατ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου έτους, ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο το κόστος χρηματοδότησης ανήλθε στα 2,31 εκατ. ευρώ έναντι 2,66 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και της διαδικασίας μείωσης του δανεισμού, η εισηγμένη έχει ήδη προβεί στην πώληση δύο ακινήτων της στη Eurobank (ένα επί της Λ. Θηβών κι ένα επί της Λ. Βάρης - Κορωπίου), αντί συνολικού τιμήματος 10 εκατ. ευρώ, με αντίστοιχη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων. Παράλληλα, τον Μάρτιο του 2015 προχώρησε σε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για την πώληση της συμμετοχής της στην Trastor AEEAΠ, που σε συνδυασμό με τη μεταβίβαση τριών ακινήτων προς την τράπεζα οδήγησε στην εξάλειψη του δανεισμού της εταιρείας προς τη συγκεκριμένη τράπεζα, που ανερχόταν στα 35,48 εκατ. ευρώ.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ