Οι Ολυμπιονίκες στα νερά του Σαρωνικού

Οι Ολυμπιονίκες στα νερά του Σαρωνικού

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα νερά του Σαρωνικού θα βρεθούν στις 15 Οκτωβρίου τα περισσότερα από τα μέλη της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομάδας που αγωνίστηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι πρωταθλητές μας θα αγωνιστούν στον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο», μία διοργάνωση που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Μικρολίμανου και η καινοτομία του είναι ότι τα σκάφη όλων των κατηγοριών, ολυμπιακών και μη (16 στο σύνολο), θα έχουν μία κοινή εκκίνηση.

Οι πρωταθλητές των RSX, Βύρων Κοκκαλάνης και Αγγελική Σκαρλάτου θα δοκιμάσουν, για πρώτη φορά, τις δυνάμεις τους σε αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό. «Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ με τέτοιο σκάφος και το περιμένω με ανυπομονησία. Θα είναι φανταστικά. Μακάρι να έχει και καλό καιρό ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε ιστιοπλοΐα», δήλωσε ο Βύρων Κοκκαλάνης, ο οποίος έχει, ήδη, αρχίσει τις προπονήσεις με σκάφος τύπου Lightning.

Στην κοινή εκκίνηση θα βρεθεί ο πρωταθλητής των Finn, Γιάννης Μιτάκης ενώ ο Μιχάλης Πατενιώτης, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο με τη Σοφία Μπεκατώρου, στα Nacra, θα «τρέξει» με τον Διονύση Δήμου στα 49άρια. Οι δύο ιστιοπλόοι συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου (2012). Πρόεδρος στην επιτροπή αγώνων θα είναι ο προπονητής των Μάντη – Καγιαλή, ο Μάκης Ωρολογάς: «Όλα είναι έτοιμα για να διεξαχθεί ένας μοναδικός αγώνας. Ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει ο καιρός για να δει ο κόσμος μία ιστιοπλοϊκή διοργάνωση όπου θα αγωνιστούν όλες οι γενιές της ελληνικής ιστιοπλοΐας», τόνισε ο προπονητής των χάλκινων Ολυμπιονικών.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος οι περισσότεροι από τους πρωταθλητές του παρελθόντος. Ξεχωρίζει η επιστροφή της χρυσής Ολυμπιονίκης του 2004, Αιμιλία Τσουλφά, η οποία θα επιστρέψει σε αγώνες ύστερα από 12 χρόνια. Μάλιστα, ως πλήρωμα στο σκάφος που θα τρέξει μαζί με τον αδελφό της, Θοδωρή, θα είναι η μεγάλη κόρη της.   

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την «Sailing Marathon». Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα θα υπάρξουν δράσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή