ΣΥΡΙΖΑ για δίωξη σε Σπυρόπουλο: Αναδεικνύεται το καθεστώς της διαπλοκής

ΣΥΡΙΖΑ για δίωξη σε Σπυρόπουλο: Αναδεικνύεται το καθεστώς της διαπλοκής

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει την ποινική δίωξη εναντίον του Ροβέρτου Σπυρόπουλου για κακουργηματική απάτη και απιστία, λέγοντας πως αυτή «αναδεικνύει το καθεστώς της διαπλοκής που δημιούργησαν με συστηματικό τρόπο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία που ασκήθηκε στον πρώην υπεύθυνο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, αναδεικνύει το καθεστώς της διαπλοκής που δημιούργησαν με συστηματικό τρόπο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ΠΑΣΟΚ έλαβε δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Αττικής με μοναδική εγγύηση την κρατική επιχορήγηση του κόμματος, την οποία όμως είχε δώσει και σε τρεις άλλες τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί!

Τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, δείχνουν πως τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τις τράπεζες αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος δεν ενεργούσε από μόνος του, εκτελούσε άνωθεν εντολές, για τις οποίες είναι συνολικά υπόλογο το κόμμα του.

Σκοπεύουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αποπληρώσουν ποτέ τα δάνεια αυτά; Κατανοούν άραγε το μέγεθος της πολιτικής τους ανυποληψίας όταν την ίδια περίοδο που οι εκείνοι έπαιρναν δανεικά και αγύριστα ο ελληνικός λαός μάτωνε από τις πολιτικές τους; Η κ. Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης θα απολογηθούν για αυτές τις επιλογές;Να είναι σίγουροι ότι το άθλιο καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς θα τερματιστεί, όσο κι αν ενοχλεί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους νυν και αει προστάτες τους».

ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που μόλις πιάστηκαν στα πράσα

Σε υψηλούς τόνους απάντησε το ΠΑΣΟΚ:

«Η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να συκοφαντήσει το ΠΑΣΟΚ πριν η δικαιοσύνη αποφανθεί, είναι αποκαλυπτική του πανικού του καθεστώτος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, όπου επισημαίνεται ότι η υπόθεση αυτή πήρε το δρόμο του ελέγχου από την δικαιοσύνη, εδώ και χρόνια, με αποκλειστική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που μόλις πιάστηκαν στα πράσα. Εμείς συμψηφισμούς δεν δεχόμαστε! Η θέση μας είναι σταθερή και σαφής. Διαφάνεια παντού για όλους και για όλα», τονίζει το ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζει πώς «όποιος επιλέγει το ρόλο του πολιτικού τιμητή πρέπει πριν να διατάξει αντίστοιχο έλεγχο ορκωτών στα οικονομικά του κόμματός του και να το παραδώσει στην δικαιοσύνη, όπως μόνο το ΠΑΣΟΚ από όλο το πολιτικό σύστημα έκανε. Ιδού η Ρόδος!».

 «Το “βρώμικο ’16” που επιχειρείται να στηθεί, κάνει το “βρώμικο ’89” να μοιάζει νηπιαγωγείο. Οι Έλληνες το γνωρίζουν, εμείς το έχουμε βιώσει και ουδείς εκβιασμός μπορεί να μας κάμψει», τονίζει το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, στην απάντησή του στον ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα υποστήριξε σχετικά με την δίωξη του πρώην διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Το Κίνημα υποστηρίζει ότι ο ελληνικός λαός διψάει για την αλήθεια και η κοινωνία χρειάζεται θεσμούς που εγγυώνται τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την ισονομία ενώ η χώρα έχει ανάγκη από την επανάσταση του αυτονόητου, από την επικράτηση της λογικής στην πολιτική, τη δικαιοσύνη, την ενημέρωση, την οικονομία. «Η πρωτοβουλία για τον έλεγχο όλων ανεξαιρέτως των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών στελεχών μας βρίσκει σύμφωνους, ώστε να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια στη λειτουργία των κομμάτων, όπως και οποιαδήποτε πρωτοβουλία για όλα τα θέματα, είτε αυτά αφορούν το κυβερνών κόμμα είτε όλα τα κόμματα, αλλά και για τα θέματα που απασχολούν το δημόσιο βίο και τη ζωή των πολιτών.

Η θέση μας ήταν και θα είναι πάντα σαφής και απόλυτη: όλα στο φως, για όλους και για όλα», επισημαίνει το ΚΙΔΗΣΟ και συμπληρώνει ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε το έργο της Δικαιοσύνης να μετατραπεί σε εργαλείο για πολιτικά παίγνια και οι δικαστικοί λειτουργοί σε κυβερνητικό παράρτημα για προφανείς σκοπιμότητες». Επίσης καθιστά σαφές ότι δεν θα αποδεχθεί την άποψη «όλοι ίδιοι είναι» ούτε τις λογικές συμψηφισμών, καλώντας τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει με γνώμονα τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της, που αμφισβητείται από επιλεκτικές επιλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή