Bild: «Ετσι μας εξαπατούν στη διάσωση της Ελλάδας»

Bild: «Ετσι μας εξαπατούν στη διάσωση της Ελλάδας»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δηλώσεις μέσα από το CDU για «κοροϊδία» στο θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και ένα πρωτοσέλιδο της Bild με τον αιχμηρό τίτλο «Ετσι μας εξαπατούν στη διάσωση της Ελλάδας» προκαλούν πονοκέφαλο στο στρατόπεδο της καγκελαρίου Μέρκελ.  

Ο  χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Πέτερ Ράμσαουερ, επικεφαλής της οικονομική επιτροπής της Μπούντεστακ, ζήτησε με δήλωσή του στην Bild  να γίνει νέα ψηφοφορία στη γερμανική βουλή, εάν το ΔΝΤ δεν παράσχει τη διαβεβαίωσή του ότι θα συμμετάσχει  μέχρι το τέλος του 2016.

Λάδι στη φωτιά έριξε, ωστόσο, η δήλωση στη Bild του  χριστιανοδημοκράτη βουλευτή και εκπροσώπου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Κρίστιαν φον Στέτεν πως πολλοί βουλευτές «νιώθουν πως τους έχουν κοροϊδέψει» καθώς  η  κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στη βουλή κατά την ψηφοφορία για το τρίτο πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδος τη συμμετοχή  του ΔΝΤ.  «Δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται κανείς έτσι στο Κοινοβούλιο», είπε χαρακτηριστικά στην γερμανική εφημερίδα.

Αλλά και ο Μίχαελ Φούκς, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CDU, υπενθύμισε ότι πάντα λεγόταν ότι θα συμμετάσχει το ΔΝΤ. Ελπίζει δε ότι σύντομα το Ταμείο  θα δώσει το πράσινο φως και θα συμμετάσχει.

Στο μεταξύ η γερμανική βουλή έχει δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση 28,9 δισ. στην Αθήνα. Το Ταμείο όμως ακόμα δεν έχει αποφασίσει για τη συμμετοχή του. Και η απόφαση θα καθυστερήσει, μιας και η επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρντ θέτει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του Ταμείου ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή