Μία νεκρή και πάνω από 100 τραυματίες από την πρόσκρουση τρένου σε σταθμό του Νιου Τζέρσεϊ

Μία νεκρή και πάνω από 100 τραυματίες από την πρόσκρουση τρένου σε σταθμό του Νιου Τζέρσεϊ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα τρένο προσέκρουσε στην αποβάθρα του σταθμού Χόμποκεν, στο Νιου Τζέρσεϊ το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με τον απολογισμό των αρχών, σκοτώθηκε μία γυναίκα και τραυματίστηκαν άλλοι 108 άνθρωποι.

Ο μηχανοδηγός του τρένου που προκάλεσε το δυστύχημα έχει τραυματιστεί σοβαρά αλλά συνεργάζεται με τις αρχές προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια της τραγωδίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι.

Το τρένο, που μετέφερε συνολικά 250 επιβάτες, έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στον σταθμό, πρόσθεσε.

«Οι εικόνες από τον εκτροχιασμό του τρένου στο Νιου Τζέρσι είναι τρομακτικές. Προσεύχομαι για εκείνους που έχασαν αγαπημένα πρόσωπά του καθώς και για τους δεκάδες τραυματίες», ανακοίνωσε μέσω του Twitter η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Χίλαρι Κλίντον.

Ο αντίπαλός της, ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, συλλυπήθηκε επίσης «όσους εμπλέκονται στο φρικτό δυστύχημα» και χαιρέτισε τις προσπάθειες που κατέβαλαν τα σωστικά συνεργεία για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.

Ο σταθμός βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Χάντσον, απέναντι από την πόλη της Νέας Υόρκης, και είναι από τους πλέον πολυσύχναστους της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή