Αδικήθηκε και λύγισε ο Παναθηναϊκός

Αδικήθηκε και λύγισε ο Παναθηναϊκός

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Θέλτα επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού, μια νίκη που αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη ανορθογραφία των τελευταίων χρόνων σε ευρωπαϊκό ματς ελληνικής ομάδας, διαμορφωμένη εν πολλοίς και από τις αποφάσεις του Ιταλού διαιτητή Λούκα Μπάντι, που αρνήθηκε καθαρό πέναλτι και αποβολή στους «πράσινους» και ακύρωσε ως επιθετικό φάουλ γκολ του Μπεργκ, χωρίς κανείς να καταλάβει το γιατί. Ο Παναθηναϊκός είχε απόλυτη κυριαρχία μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες και αρκετές άλλες ακόμη, αλλά ηττήθηκε από μια Θέλτα που είχε όλες κι όλες δύο τελικές, μόνο που αυτή τις έκανε και τις δύο γκολ…

Το στήσιμο του Στραματσόνι ήταν εξαιρετικό. Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και έντονη επιθετικότητα από την αρχή, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε. Σπατάλησε, όμως, όλες τις ευκαιρίες του, με μεγαλύτερη αυτή τη διπλή σε τετ α τετ του Ιμπάρμπο και στο ριμπάουντ του Κουλιμπαλί στο 38΄, με τον Αλβάρες να κάνει δύο μεγάλες αποκρούσεις. Το γκολ του (πολύ καλού αλλά μοιραίου) Ιμπάρμπο στο 39΄ σωστά δεν μέτρησε ως οφ σάιτ, αλλά δεν ισχύει το ίδιο γι’ αυτό που πέτυχε στο 55΄ με κεφαλιά ο Μπεργκ και δεν μέτρησε ως επιθετικό φάουλ. Κι αν στο γκολ του Σουηδού το ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρο, δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι το διπλό σπρώξιμο του Καμπράλ στον Ιμπάρμπο στο 66΄ ήταν πέναλτι και αποβολή. Ο Μπερίσο φρέσκαρε τη Θέλτα με τρεις αλλαγές, ο Στραματσόνι όχι, λόγω των πολλών απουσιών, και μοιραία η κούραση έπαιξε τον ρόλο της. Πρώτα ο Γκουιντέτι στο 82΄ και μετά ο Βας με εκτέλεση φάουλ στο 88΄, διαμόρφωσαν το 2-0. Ο Αγιαξ νίκησε 1-0 τη Σταντάρ Λιέγης στο Αμστερνταμ με σκόρερ τον Ντόλμπεργκ στο 28΄.

ΘΕΛΤΑ: Αλβάρες, Μάγιο, Φόντας, Τζόνι Κάστρο, Καμπράλ, Ερνάντες, Ντίας, Ναράνχο (60΄ Πιόνε Σίστο), Σενιέ (71΄ Βας), Γκουιντέτι, Ρόσι (79΄ Ασπας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Λουντ, Κουλιμπαλί, Σάμπα, Μολέδο, Κουτρουμπής (87΄ Εμποκού), Ζέκα, Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Μπεργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή