Σε τροχιά πρόκρισης στο Γιουρόπα ο ΠΑΟΚ

Σε τροχιά πρόκρισης στο Γιουρόπα ο ΠΑΟΚ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βήμα πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ έκανε ο ΠΑΟΚ μέσα στο Λίμπερετς, κερδίζοντας με ανατροπή διά… ποδός Κλάους Αθανασιάδη τη Σλόβαν με σκορ 2-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων.

Ηταν μια νίκη που χαροποίησε ιδιαίτερα τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ήταν παρών στον αγώνα και αμέσως μετά αρκέστηκε να σχολιάσει πως «μετρούν οι τρεις βαθμοί, συνεχίζουμε…».

Μόλις στο 43ο δευτερόλεπτο του αγώνα ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν έγινε λάθος στο κέντρο, ο Τζαβέλλας ήταν πεσμένος και δημιουργήθηκε ανισορροπία στο κέντρο της άμυνας, με αποτέλεσμα ο Κομλιτσένκο να πλασάρει εύκολα για το 1-0 των Τσέχων, που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά χθες μετά την… καραντίνα στην οποία είχαν μπει τις προηγούμενες μέρες λόγω ίωσης.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Με εξαιρετική εκτελεσμένη αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στην περιοχή της Σλόβαν και εκεί ο Σίκορα έκανε χέρι. Ο Μπόγκναρ από την Ουγγαρία υπέδειξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Αθανασιάδης για να ισοφαρίσει σε 1-1 μόλις στο 9΄.

Παρότι το παιχνίδι είχε δύο πολύ γρήγορα γκολ, ο ρυθμός έπεσε, κάτι που προφανώς ευνόησε τους γηπεδούχους. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο και στο 59΄ ο Βλάνταν Ιβιτς πέρασε τον Μυστακίδη στη θέση του Τζαλμά.

Η κίνηση αυτή όντως βοήθησε τον ΠΑΟΚ, που έγινε πιο δημιουργικός και απειλητικός μπροστά από την εστία της Σλόβαν. Σε συνδυασμό με την είσοδο του Τιάμ αντί του Σάκχοφ, ο ΠΑΟΚ ήταν αποφασισμένος να κυνηγήσει την εκτός έδρας νίκη και το κατάφερε αφού πρώτα κινδύνευσε να βρεθεί πίσω στο σκορ, όταν από λάθος του Ροντρίγκες ο Κομλιτσένκο σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι.

Ο Λέοβατς έκανε πολύ μέτρια εμφάνιση μέχρι το 82΄, αλλά στη μοναδική σωστή ενέργειά του επιθετικά βρήκε εξαιρετικά τον Αθανασιάδη και αυτός με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 1-2.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ροντρίγκες έχασε και πάλι γκολ σε κενή εστία.

ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ: Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Κούφαλ, Σίκορα, Φόλπρεχτ (Καραφλάτ 73΄), Χοβόρκα, Κομλιτσένκο, Βουτς, Μπαρτλ (Εκπάι 46΄), Μπαρτόσακ (Μπάρος 79΄), Λάτκα.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάχοφ (Τιάμ 73΄), Τζάλμα (Μυστακίδης 59΄), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (Κρέσπο 86΄).

• Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Φιορεντίνα κέρδισε εύκολα στην Ιταλία την Κάραμπαγκ με σκορ 5-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή