Μήνυμα προς ΠΓΔΜ από Πρ. Παυλόπουλο

Μήνυμα προς ΠΓΔΜ από Πρ. Παυλόπουλο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις διεκδικήσεις εις βάρος της Μακεδονίας, οι αιτιάσεις για την οποία προκαλούν μεν «θυμηδία», τις οποίες, όμως, «οφείλουμε να απορρίψουμε και να υπερασπιστούμε την ελληνικότητά της» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις μνήμης του δεύτερου Ολοκαυτώματος στο Δοξάτο Δράμας, όπου και ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης.

Ο Πρ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε το Δοξάτο ιερό τόπο Μαρτυρίου κατά τους αγώνες των Ελλήνων για την υπεράσπιση της διαχρονικής ελληνικότητας της Μακεδονίας από «τους κάθε λογής επιβούλους της», ενώ αναφερόμενος στη θυσία του τότε Μητροπολίτη Δράμας και στη συνέχεια Σμύρνης, Χρυσοστόμου, υπογράμμισε ότι η ιστορία του αποτελεί απόδειξη ότι η πορεία της Ορθοδοξίας «είναι απόλυτα συνυφασμένη με την πορεία του Ελληνισμού». Κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις διεκδικήσεις των Σκοπιανών, υπογράμμισε ότι «οφείλουμε να μην αφήσουμε τους παραχαράκτες της Ιστορίας να κάνουν το έργο τους, γιατί η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι κομμάτι της παγκόσμιας Ιστορίας». Ο κ. Παυλόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα πράξει ό,τι του αναλογεί για να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη των ηρώων του Δοξάτου Δράμας, «που έπεσαν στους αγώνες για την Ελλάδα και την ελευθερία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή