Σε μυστικό υπόγειο τα λαθραία τσιγάρα

Σε μυστικό υπόγειο τα λαθραία τσιγάρα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολυμελές κύκλωμα που συμμετείχε σε μεγάλης κλίμακας λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Ελλάδα και τη Δυτική Ευρώπη κρύβεται πίσω από τον εντοπισμό αποθήκης στον Ασπρόπυργο με πάνω από 800.000 πακέτα τσιγάρα. Οπως προέκυψε χθες, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο διοικητής Ασφαλείας Χρήστος Παπαζαφείρης, η σπείρα χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» μια εταιρεία ξυλείας με νόμιμους εκπρόσωπους Κύπριους υπηκόους που αναζητούνται, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο προέκυψε ότι μετέχουν και δύο άτομα που δεν είναι πλέον εν ζωή. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η αποθήκη πληρούσε τις προδιαγραφές για την τυποποίηση, στο μέλλον, λαθραίων τσιγάρων. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν δύο Ρουμάνους και ταυτοποίησαν την εμπλοκή άλλων έξι ατόμων.

Κατασχέθηκαν 824.932 πακέτα τσιγάρων, δηλαδή 16.498.640 τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του υπουργείου Οικονομικών, και 39 κιβώτια καπνού, βάρους 4 περίπου τόνων. Ο διοικητής Ασφαλείας επεσήμανε πως στη συγκεκριμένη υπόθεση οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 5 εκατ. ευρώ. Οι αστυνομικοί αρχικά εντόπισαν τον οδηγό και τον συνοδηγό νταλίκας που μετέφερε 75.000 πακέτα τσιγάρων και λίγο αργότερα έφθασαν στην αποθήκη του Ασπροπύργου. Ο χώρος επιτηρούνταν από 11 κάμερες και τρία σκυλιά, ενώ στο απομονωμένο υπόγειο όπου βρέθηκαν τα λαθραία τσιγάρα η πρόσβαση γινόταν μέσω κρυφού ανελκυστήρα. Εις βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις που αφορούν τον τελωνειακό κώδικα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή