ΣΕΒ: Αναγκαία η μείωση φορολογίας

ΣΕΒ: Αναγκαία η μείωση φορολογίας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο θέμα της υπερφορολόγησης, που ανέδειξε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας κατά την προχθεσινή συνάντησή του με τον κοινοτικό επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, εστάζει το εβδομαδιαίο δελτίο του Συνδέσμου για την ελληνική οικονομία. Ο ΣΕΒ συντάσσεται πλήρως με την εκτίμηση του ΔΝΤ ότι η λύση βρίσκεται στη μείωση της φορολόγησης και όχι στην περαιτέρω αύξησή της και στον εξορθολογισμό του φορολογικού βάρους, ώστε να μην επηρεάζονται αρνητικά οι αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας. Στη συζήτηση περί του χρέους, ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι «η επιδίωξη προθύστερης ρύθμισης του χρέους είναι προφανώς επιθυμητή, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο των προσπαθειών νοικοκυρέματος της οικονομίας που στηρίζονται στις δικές μας δυνάμεις. Κι αυτό είναι που θα αξιολογήσουν τελικά οι αγορές, πέραν της όποιας ελάφρυνσης του χρέους».

Στην κακή μακροοικονομική κατάσταση αποδίδει, εξάλλου, ο ΣΕΒ την υποχώρηση της Ελλάδας στην 86η θέσης έναντι της 81ης πέρυσι στην έκθεση για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα του World Economic Forum για το 2016-2017. Εστιάζοντας στην υπερφορολόγηση των συνεπών φορολογουμένων και των οργανωμένων επιχειρήσεων, ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι εξακολουθεί να στραγγαλίζει την οικονομία, με τα νοικοκυριά να υφίστανται συνεχή μείωση στο διαθέσιμο εισόδημά τους, έχοντας να καλύψουν, εκτός από τις καταναλωτικές τους ανάγκες, και τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή