«Το Ελληνικό να στείλει θετικό μήνυμα προς του ξένους επενδυτές»

«Το Ελληνικό να στείλει θετικό μήνυμα προς του ξένους επενδυτές»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθοριστική για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδύσεων εκτιμάται ότι θα αποτελέσει η επιτυχημένη υλοποίηση της επένδυσης για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου επισήμανε ότι το σημαντικότερο είναι η χώρα να γίνει πιο εξωστρεφής στις σχέσεις της με τους επενδυτές, καθώς έτσι θα μπορέσει να οικοδομήσει εμπιστοσύνη και να ανακτήσει την αξιοπιστία της απέναντι στη διεθνή κοινότητα. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και μέσω συγκεκριμένων πράξεων που να τεκμηριώνουν τα λεγόμενα των ιθυνόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόσφατη πρόοδος που έχει σημειωθεί στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων είναι σημαντική. «Πιστεύουμε ότι αποδόσεις της τάξεως του 15% και πάνω μπορούν να επιτευχθούν και μιλάμε για αποδόσεις σταθμισμένες για τον κίνδυνο και όχι απλώς σε απόλυτους όρους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου. Προσέθεσε δε ότι «είχαμε την ιδιωτικοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, είχαμε την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και τελευταία είχαμε την επικύρωση της συμφωνίας για το Ελληνικό στη Βουλή, άρα πλέον θα πρέπει να δείξουμε ότι πιστεύουμε σε αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις και θα τις πραγματοποιήσουμε».

Οσον αφορά την επένδυση του Ελληνικού, ο κ. Αθανασίου σημειώνει ότι προβλέπεται να δημιουργηθούν 10.000 νέες θέσεις εργασίας κατά την έναρξη της επένδυσης, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται στις 70.000 θέσεις εργασίας εντός των πρώτων 5-7 ετών της ανάπτυξης. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι είναι εφικτή η έναρξη των εργασιών πριν από το καλοκαίρι του 2017. Παράλληλα, ο όμιλος των επενδυτών που έχει αναλάβει την ανάπτυξη της έκτασης βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτικούς ομίλους που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν την επένδυση ή να συμμετάσχουν απευθείας σε αυτήν, μέσω εισφοράς κεφαλαίων. Σε πρώτη φάση, οι συζητήσεις αφορούν κεφάλαια της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή