Εντός διμήνου στο Taxisnet οι συμψηφισμοί

Εντός διμήνου στο Taxisnet οι συμψηφισμοί

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά, για το 2017 παραπέμπεται ο ηλεκτρονικός συμψηφισμός οφειλών και επιστροφών ΦΠΑ. Αν και θα έπρεπε να λειτουργεί από τον περασμένο Ιούνιο, όπως ανέφερε χθες η επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Σοφία Σεχπερίδου, σε δύο περίπου μήνες θα υπάρχει η δυνατότητα να βλέπει ο κάθε φορολογούμενος το ποσό της επιστροφής του στο Taxisnet, ενώ σε επόμενο στάδιο θα δοθεί η δυνατότητα να κάνει ηλεκτρονικά ο φορολογούμενος τους συμψηφισμούς που επιθυμεί. Δηλαδή, με τους προσωπικούς του κωδικούς θα εισέρχεται στο ηλεκτρονικό σύστημα, θα βλέπει τις οφειλές και τις επιστροφές και θα προχωρεί στον συμψηφισμό εφόσον το επιθυμεί. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες χιλιάδες φορολογούμενοι κλήθηκαν να πληρώσουν το σύνολο του ΕΝΦΙΑ, παρά το γεγονός ότι δικαιούνταν επιστροφή φόρου. Δηλαδή, η εφορία ούτε τους είχε πιστώσει την επιστροφή ούτε είχε προχωρήσει σε συμψηφισμό.

Mέχρι το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί ο κύκλος διαγραφών από το Χρηματιστήριο Αθηνών για όσες εισηγμένες δεν παρουσιάζουν καμία δραστηριότητα και ουσιαστικά είναι ανενεργές. Μεταξύ των διαγραφών θα περιλαμβάνεται και μετοχή εταιρείας από την ακτοπλοΐα που τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε να δείξει σημάδια ανάκαμψης. Να σημειωθεί επίσης ότι στην κατηγορία προς διαγραφή συμπεριλαμβάνονται σήμερα τέσσερις μετοχές, ενώ σε αναστολή διαπραγμάτευσης παραμένουν 27 εισηγμένες. Παράλληλα, 35 μετοχές διαπραγματεύονται στην κατηγορία επιτήρησης. Μάλιστα, μεταξύ των εισηγμένων στην κατηγορία επιτήρησης υπάρχουν δύο εισηγμένες των οποίων η αντίστροφη πορεία προς τη χρεοκοπία έχει αρχίσει.

Θα πάνε σε παλιά χρωστούμενα

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη εγκρίνεται η καταβολή ποσού μέχρι 10.000 ευρώ για την προετοιμασία και έκδοση του πληροφοριακού δελτίου (prospectus), το οποίο υποβάλλεται στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission – SEC), προκειμένου να είναι δυνατή η έκδοση δολαριακών ομολόγων από το ελληνικό Δημόσιο. Με μια πρώτη ανάγνωση της απόφασης αντιλαμβάνεται κανείς ότι η κυβέρνηση προωθεί την έκδοση νέου ομολόγου φέτος, και μάλιστα σε δολάρια. Ωστόσο, επειδή κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσόν αφορά σε κάλυψη παλαιότερης υποχρέωσης του Δημοσίου που είχε μείνει σε εκκρεμότητα.

Διεύρυνση συνεργασίας Ελλάδας και Ιράν

Η διευκόλυνση των διατραπεζικών συναλλαγών Ιράν και Ελλάδας έφερε στην Αθήνα τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν Valiollah Seif (φωτ.), ο οποίος θα έχει συνάντηση σήμερα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα. Βασικό θέμα της συνάντησης θα είναι η αναγνώριση από το Ιράν των εγγυητικών επιστολών των ελληνικών τραπεζών προς διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών και κυρίως για τις προμήθειες αργού από τα ΕΛΠΕ, για τις οποίες πληρώνουν με μετρητά. Χθες ο κ. Valiollah Seif συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, παρουσία και του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΠΕ Γρηγόρη Στεργιούλη.

Ο «μακρύς» διαγωνισμός για το Καστέλλι

«Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστος Σπίρτζης θέτει στην τελική ευθεία τον διαγωνισμό». Θα πρόκειται μάλλον για μια… ιδιαίτερα μεγάλη ευθεία, γιατί με αυτήν τη φράση ανακοινώθηκε χθες και πάλι (για 12η φορά) η παράταση της ημερομηνίας κατάθεσης προσφορών για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι της Κρήτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Σπίρτζη, τη νέα παράταση ζήτησε η «συντριπτική πλειοψηφία» (sic) των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό και πιο συγκεκριμένα οι J&P ABAΞ, China State Construction-Archrodon, Vinci Airport και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις. Παράλληλα, το υπουργείο τροποποίησε για τρίτη φορά τα τεύχη του διαγωνισμού, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό σχήμα του νέου αερολιμένα δεν μπορεί να είναι μικρότερη του 35%. Και έτσι πάλι οι επαναστατικοί τόνοι του κ. Σπίρτζη «μαζεύονται» διακριτικά, καθώς το αδιαπραγμάτευτο 45%-55% αποτελεί ήδη παρελθόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή