Salone del Gusto: «Υιοθετήστε τους παραγωγούς!»

Salone del Gusto: «Υιοθετήστε τους παραγωγούς!»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιώργος Πίττας, ιδρυτής του Ελληνικού Γαστρονομικού Οδηγού βρέθηκε στο Τορίνο για να παραστεί στο Salone del Gusto της Slow Food και γύρισε υποστηρίζοντας το κεντρικό σύνθημα των μεγάλων σεφ που μίλησαν για την ανάγκη μιάς νέας ηθικής στην δουλειά τους.

«Υιοθετήστε παραγωγούς» ήταν το πρώτο σύνθημα των σεφ και ακολούθησε το δεύτερο: «Μαγειρεύετε και παρασύρετε τον κόσμο να μαγειρεύει. Δεν θα αφήσουμε να μαγειρεύουν οι πολυεθνικές για μας» γράφει ο Γιώργος Πίττας.

Οι ομιλητές στο Salone del Gusto τόνισαν ότι «οι σύγχρονοι σεφ και οι μάγειροι μπορούν να παίξουν πλέον ένα κοινωνικό ρόλο όταν επιλέγουν προϊόντα μικρών παραγωγών και μαγειρεύουν φαγητά που απορρέουν από την ιστορία και το πολιτισμό κάθε τόπου. Οι δε αγρότες που καλλιεργούν με τους παραδοσιακούς σπόρους διαφυλάσσουν έτσι τη ζωή της υπαίθρου αλλά και τη γεύση (ειρήσθω εν παρόδω 80% των σπόρων παγκοσμίως μονοπωλούνται από 5 πολυεθνικές εταιρίες)».

«Kαι αν μιλάμε για μια νέα ηθική γαστρονομίας», καταλήγει ο Γιώργος Πίττας, «αυτή δεν πρόκειται να επικρατήσει παρά μόνο αν δεν την υιοθετήσουμε και εμείς οι καταναλωτές, που με τον τρόπο μας να πιέσουμε προς αυτήν την γραμμή τους μαγείρους και σεφ. Ας ρίξουμε μια ματιά στον τόπο μας και ας υποστηρίξουμε τους σεφ μας (ευτυχώς υπάρχει μια νέα γενιά που ερωτοτροπεί μ’ αυτά τα όμορφα αλλά δεν παντρεύεται ακόμα).»

greekgastronomyguide.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή