ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος για δηλώσεις Ερντογάν: «Ελληνικές οι φωνές που ακούει από τα παράλια της Μικράς Ασίας»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Εμπόδιο στη συμβίωση των δύο λαών αποτελούν σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο οι αναφορές Ερντογάν στη Συνθήκη της Λωζάννης. Ο υπουργός Αμυνας υποστήριξε ότι «η προσπάθεια αμφισβήτησης διεθνών συνθηκών οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους» και συνέστησε στον Τούρκο πρόεδρο να μην τους ακολουθήσει.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι «όλος ο κόσμος αντιλαμβάνεται πλέον ότι η προσπάθεια που κάνει ο κ. Ερντογάν είναι να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα θεοκρατικό κράτος, αμφισβητώντας οποιαδήποτε αλλαγή έκανε ο Κεμάλ Ατατούρκ, λόγω του εσωτερικού του μετώπου».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν ότι «δώσαμε στους Ελληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου θα ακουστείς απέναντι» ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως «οι φωνές αυτές ήταν ελληνικές, ήταν οι φωνές των Ελλήνων της Μικράς Ασίας».

«Θα τον καλούσα να προσέξει ιδιαίτερα όταν ακούει φωνές από τα παράλια της Μικράς Ασίας στα ελληνικά νησιά, γιατί αυτές οι φωνές ήταν ελληνικές, ήταν φωνές Ιώνων, ήταν οι φωνές των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που προϋπήρχαν εκείνων που σφαγίασαν τον Ελληνισμό. Τέτοιου είδους αναφορές δεν βοηθούν στη συμβίωση των δύο λαών και η προσπάθεια αμφισβήτησης διεθνών συνθηκών οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους. Θα του σύστηνα να μην τους ακολουθήσει», είπε χαρακτηριστικά.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ