Επιστρέφει στην ΕΡΤ2 το «Μονόγραμμα»

Επιστρέφει στην ΕΡΤ2 το «Μονόγραμμα»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η ΕΡΤ2 να συνεχίζει να αποτελεί μια από τις τελευταίες επιλογές στο τηλεκοντρόλ για την πλειονότητα των τηλεθεατών, ωστόσο αξίζει να σημειώσετε ότι εμπλουτίζει το πρόγραμμά της με εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου, που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού, παρά μόνον στο αρχείο της δημόσιας τηλεόρασης, όπως το «Μονόγραμμα» των Γιώργου και Ηρούς Σγουράκη, που έχει χαρακτηριστεί Εθνικό Αρχείο.

Η εκπομπή, που στα 35 χρόνια παρουσίας της, έχει παρουσιάσει αυτοβιογραφίες 320 προσώπων που σηματοδότησαν την πνευματική, πολιτιστική, καλλιτεχνική και επιστημονική πορεία του τόπου μας, εγκαινιάζει τον νέο της κύκλο, την ερχόμενη Τετάρτη 5/10, στην ΕΡΤ2, στις 23.30 με αφιέρωμα στον Ηπειρώτη συγγραφέα Δημήτρη Νόλλα. Τιμημένος με Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος («Ταξίδι στην Ελλάδα» και «Τύμβος κοντά στη θάλασσα»), Κρατικό Βραβείο Διηγήματος («Το τρυφερό δέρμα») και Βραβείο Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη Ακαδημίας Αθηνών («Ο παλιός εχθρός»), έχει σταθερό θέμα στα έργα του και στην προβληματική του στη ζωή, τη «συνάντηση». Τον απασχολεί η σχέση του ενός ανθρώπου με τον άλλον. Πέρα από την απλή επικοινωνία. Η σχέση και η βαθύτερη ουσία της. Ανθρωποι «πεπτωκότες» οι ήρωές του… άνθρωποι τρισδιάστατοι, που αμαρτάνουν, που κάνουν λάθη, που πέφτουν και ξανασηκώνονται… Η σκηνοθεσία του επεισοδίου είναι του Γιάννη Ξανθόπουλου.

Στη νέα αυτή ενότητα θα αυτοβιογραφηθούν επίσης ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, η τραγουδίστρια και συνθέτις Αρλέτα, ο κινηματογραφιστής Νίκος Καβουκίδης, ο καθηγητής του ΕΜΠ Θεοδόσης Π. Τάσιος, ο συνθέτης – κιθαρίστας Νότης Μαυρουδής, ο βιβλιογράφος – ποιητής Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο σκηνοθέτης – συγγραφέας Λάκης Παπαστάθης, ο αστροφυσικός της NASA και ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής, ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος, ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης κ.ά.

Ομως, στην ΕΡΤ2 αρχίζουν κι άλλες πολιτιστικές εκπομπές, που αξίζουν την προσοχή σας, όπως «Οι βιβλιοθήκες της Αθήνας» (1/10, 11.30) με πρώτο σταθμό την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το «Χωρίς ερώτηση» (1/10, 16.00) για τον κριτικό λογοτεχνίας Αλέξη Ζήρα, ο νέος κύκλος του «Μιλώντας για θέατρο» (1/10, 16.30) με τον Γιάννη Μπέζο και το «Αρχαίων Δράμα» (3/10, 23.30) με «Αισχύλου “Αγαμέμνονα”» για τον οποίο μιλάει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος με νέους ηθοποιούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή