Σύγκρουση κυβέρνησης – ΝΔ για τη ματαίωση της διάσκεψης στο ΣτΕ

Σύγκρουση κυβέρνησης – ΝΔ για τη ματαίωση της διάσκεψης στο ΣτΕ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση για τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στο ΣτΕ πήρε η Νέα Δημοκρατία, δια του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος έκανε λόγο για μία υποθεση που από «σκοτεινη έγινε σκοτεινότερη» επαναλαμβάνοντας πως το θέμα έχει καταρρεύσει. Αναλυτικά η τοποθέτηση:

«Μετά τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου υποψήφιων διεκδικητών  τηλεοπτικής άδειας, καθώς και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η υπόθεση “τηλεοπτικές άδειες” έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη.Κάθε μέρα που περνά, επιβεβαιώνεται ότι η υπόθεση αυτή έχει καταρρεύσει. Όχι μόνο στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και στην πράξη.  Μόνη λύση η πρόταση που εξαρχής υπέβαλε η Νέα Δημοκρατία: Κατάργηση του νόμου Παππά και διεξαγωγή νέου διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Μαξίμου: Πρωτοφανής αμφισβήτηση της Δικαιοσύνης

Για αδιανόητη δήλωση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Κουμουτσάκος «επιχειρεί ευθέως να αμφισβητήσει την ικανότητα της Δικαιοσύνης και μάλιστα ενός ανώτατου Δικαστηρίου, όπως το ΣτΕ, να απονείμει δικαιοσύνη». Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού:  

«Ο κ. Κουμουτσάκος προέβη σήμερα σε μια πρωτοφανή δήλωση, αναφέροντας επί λέξει ότι “μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο ΣτΕ, η υπόθεση  «τηλεοπτικές άδειες» έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη” Η αδιανόητη αυτή δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, επιχειρεί ευθέως να αμφισβητήσει την ικανότητα της Δικαιοσύνης και μάλιστα ενός ανώτατου Δικαστηρίου, όπως το ΣτΕ, να απονείμει δικαιοσύνη, στοχοποιώντας μια δικαστική λειτουργία και μια συγκεκριμένη διαδικασία ως «σκοτεινή». Η σαφής απάντηση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ επισημαίνει ήδη ότι όσα «σκοτεινά» αναφέρονται στον τύπο για την ματαίωση της συνεδρίασης του ΣτΕ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ωστόσο, η ευθύνη της ΝΔ για την πρωτοφανή αμφισβήτηση των έργων της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι βαρύτατη.

Σε ανταπάντησή του, ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζει:

«Το Μέγαρο Μαξίμου καταφεύγει, για ακόμη μια φορά, στη γνωστή σκοτεινή προπαγάνδα του. Παραποιεί, διαστρεβλώνει, συκοφαντεί. Όλοι θυμούνται πολύ καλά ποιος παρεμβαίνει συστηματικά, ωμά και κυνικά στο έργο της Δικαιοσύνης.  Είναι η Κυβέρνηση. Είναι ο κ. Τσίπρας που, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο Νόμος Παππά από το ΣτΕ, είπε κατά λέξη: “Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα”. Στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είναι βαριά έκθετοι και εκτεθειμένοι. Είναι κατηγορούμενοι. Βρίσκονται σε τραγικό αδιέξοδο. Και γι’ αυτό είναι πανικόβλητοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή