Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Το τρίτο στεφάνι»

Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της θεατρικής μεταφοράς του μυθιστορήματος «Το τρίτο στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, που ανεβάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών. Στον ρόλο της Εκάβης η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στην πρώτη της συνεργασία με το ΚΘΒΕ. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 8 μ.μ., Τετάρτη στις 6 μ.μ. και Κυριακή στις 7 μ.μ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«The Symptom Projects»

Aμφισσα

Για 7η χρονιά επιστρέφει στην Αμφισσα το εικαστικό εγχείρημα «The Symptom Projects», που αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Πτυχώνοντας μια πνοή» της Λίζης Καλλιγά, σε επιμέλεια του Αποστόλη Αρτινού, στον χώρο «es-optron 04» (Πλ. Ηρώων 1) και θα συνεχιστεί με την έκθεση «Ταυτοποιώντας την απώλεια» σε επιμέλεια της Νίκης Παπασπύρου και του Κώστα Χριστόπουλου στο Παλαιό Νοσοκομείο Αμφισσας.

ΘΕΑΤΡΟ

«Insenso»

Θεσσαλονίκη

Στο Μικρό Θέατρο της Θεσσαλονίκης μεταφέρεται η παράσταση «Insenso του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου.

Η παραγωγή του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι και της Avant Art «άνοιξε» την αυλαία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στο Βρότσλαβ της Πολωνίας τον Ιανουάριο του 2016, ενώ την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης της Αθήνας. Από σήμερα έως τις 9 Οκτωβρίου, καθημερινά στις 9 μ.μ. εκτός Δευτέρας και Τρίτης.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Παραμένει» ο Κανιάρης

Tήνος

Συνεχίζεται η αναδρομική έκθεση για τον Βλάση Κανιάρη στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, η οποία εντάσσεται στη σειρά «Προς Τήνο» και διοργανώνεται για τρίτη χρονιά. Αντιπροσωπευτικά έργα από την πρώιμη καλλιτεχνική περίοδο του Κανιάρη μέχρι τα ώριμα χρόνια παρουσιάζονται και προτείνουν μια νέα ανάγνωση του έργου του με βάση τις σημερινές κοινωνικοπολιτικές συνθήκες. Την Παρασκευή 7/10 διοργανώνεται ξενάγηση από τον επιμελητή της έκθεσης Χριστόφορο Μαρίνο.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ιχνηλατώντας τις παλιές βιομηχανίες

Μια εξαιρετική έκθεση που ιχνηλατεί το βιομηχανικό παρελθόν της Ελευσίνας, μόλις εγκαινιάστηκε στο κτίριο του Διοικητηρίου στο γνωστό Ελαιουργείο που βρίσκεται στην παραλία της πόλης. Τίτλος της «Ανθρωποι και Εργοστάσια» σε επιμέλεια της Ερατώς Κουτσουδάκη. Είναι η πρώτη δημόσια δράση του Μουσείου Νεότερης Ιστορίας της Ελευσίνας «Γεώργιος Αμπατζόγλου» ενός υπό ίδρυση φορέα. Στο αφιέρωμα που θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου παρουσιάζεται σπονδυλωτά η ιστορία εργοστασίων όπως το Ελαιουργείο, ο Τιτάνας, ο Βότρυς, ο Κρόνος, η Ιρις, η Πυρκάλ, η Χαλυβουργική κ.ά.

ΝΑΥΠΛΙΟ

Αγνά προϊόντα της αργολικής γης

Οι καρποί της αργολικής γης παρουσιάζονται στον χώρο ζωής και πολιτισμού Φουγάρο στο Ναύπλιο. Στους υπαίθριους χώρους του θα πραγματοποιηθεί η 1η έκθεση ανάδειξης των αργολικών προϊόντων από την Τετάρτη 5 ώς την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Στην έκθεση αυτή, που γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα λάβουν μέρος τοπικοί παραγωγοί που θα παρουσιάσουν στο κοινό τα προϊόντα τους: ζυμαρικά, χυμούς, μέλι, κρασιά, γλυκά κουταλιού, γαλακτοκομικά και τυροκομικά από όλη την Αργολίδα.

ΛΑΡΙΣΑ

Τα «Πρόσωπα» της Γ. Μπλιάτσου

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα παρουσιάζεται στο Αίθριο του 1ου ορόφου η έκθεση της Γεωργίας Μπλιάτσου με τίτλο «Πρόσωπα της Λάρισας». Η γνωστή καλλιτέχνις Γεωργία Μπλιάτσου ιστοριογραφεί, για πρώτη φορά, την καλλιτεχνική και πνευματική ζωή της πόλης της και απεικονίζει σε 48 δημιουργίες εκλεκτές φυσιογνωμίες που, μολονότι δραστηριοποιούνται σε πολλά σημεία του κόσμου, δεν ξέχασαν ποτέ την καταγωγή που τους έχει καθορίσει. Με μελάνια, χρωματιστά μολύβια και γραφίτες πλάθεται ένα κλίμα ονείρου και νοσταλγίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

55 χρόνια ντιζάιν

Τελευταία μέρα για να επισκεφθείτε την έκθεση – αφιέρωμα στον ντιζάινερ Στέργιο Δελιαλή και την εντυπωσιακή δουλειά του στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης. Ξεκινώντας από το 1950 ο Στέργιος Δελιαλής εκθέτει τις δημιουργίες του, τα προσχέδια και τα πρωτότυπα έργα του, τις εταιρικές ταυτότητες και τις μονογραφίες που σχεδίασε στον διάδρομο του μουσείου που έχει μετατραπεί στο εργαστήρι του δημιουργού. Στον εσωτερικό χώρο του ΚΣΤΘ αναπτύσσεται η συλλογή του Μουσείου Ντιζάιν, το έργο ζωής του κ. Δελιαλή, που ιδρύθηκε το 1993 και παραμένει άστεγο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή