Πενήντα τέσσερις αγώνες σε έξι ημέρες η Ευρώπη

Πενήντα τέσσερις αγώνες σε έξι ημέρες η Ευρώπη

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ταμπέλα του φαβορί καλούνται να επιβεβαιώσουν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες στα ματς που έχουν μπροστά τους την επόμενη εβδομάδα για τη δεύτερη και την τρίτη αγωνιστική των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, ύστερα από μια μάλλον προβλέψιμη εκκίνηση τον περασμένο μήνα.

Από τους 54 αγώνες που θα διεξαχθούν εντός έξι ημερών, από τις 6 έως τις 11 Οκτωβρίου, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι μάχες της Ιταλίας με την Ισπανία και της Ολλανδίας με τη Γαλλία, αλλά και τα δύο φαινομενικά εύκολα παιχνίδια της Πορτογαλίας, που έκανε κακό ξεκίνημα τον Σεπτέμβριο, εν τη απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ιταλία και Ισπανία συγκρούονται για μία ακόμη φορά στο κλασικό μεσογειακό ντέρμπι, λίγους μόνο μήνες μετά τον θρίαμβο των Ιταλών με 2-0 στα γαλλικά γήπεδα. Οι δύο ομάδες ουσιαστικά παίζουν μόνες τους στον όμιλο και είναι τα μεταξύ τους ματς που κατά κύριο λόγο θα κρίνουν ποια θα πάρει την πρώτη και ποια τη δεύτερη θέση στο γκρουπ. Ετσι, το παιχνίδι που θα αρχίσει την Πέμπτη το βράδυ στις 21.45 στο γήπεδο της Γιουβέντους είναι σαν το πρώτο ματς ζευγαριού σε νοκ άουτ αγώνες.

Για τη Γαλλία, η νίκη επί της Βουλγαρίας την Παρασκευή αποτελεί επιτακτική ανάγκη, ύστερα από τη λευκή ισοπαλία που έφερε τον Σεπτέμβριο στη Λευκορωσία, με τον τεχνικό Ντιντιέ Ντεσάν να εξετάζει νέες ιδέες για το πώς θα κάνει επιτέλους την ομάδα του να σκοράρει. Τρεις ημέρες αργότερα, οι «μπλε» ταξιδεύουν στην Ολλανδία στο δυσκολότερο ματς που θα δώσουν στον όμιλο, κόντρα σε μια ομάδα που είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο.

Η Γερμανία υποδέχεται στο Αμβούργο το επόμενο Σάββατο μια αποδεκατισμένη Τσεχία, από την οποία θα απουσιάσουν οι τραυματίες Τόμας Ροζίτσκι και Βλάντιμιρ Νταρίντα. Ο Τσέχος εκλέκτορας Κάρελ Γιάρολιμ, μάλιστα, κάνει λόγο για «σοβαρό πλήγμα» που «πρέπει να αντιμετωπίσουμε». Αν οι Γερμανοί κάνουν το δύο στα δύο εντός έδρας, νικώντας και τη Βόρεια Ιρλανδία τρεις μέρες αργότερα, τότε θα έχουν με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες πάρει σχεδόν τη μισή πρόκριση για το Μουντιάλ. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι μόνο ο πρώτος κάθε ομίλου περνάει απευθείας στα τελικά της Ρωσίας.

Για τους Πορτογάλους δεν αρκεί τίποτε λιγότερο από δύο νίκες με ευρύ σκορ κόντρα στην Ανδόρα εντός έδρας και μετά στα Νησιά Φερόε. Η ήττα-σοκ από την Ελβετία (2-0) τον περασμένο μήνα απαιτεί όχι μόνο νίκες αλλά και εμφατικές εμφανίσεις από τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ενδιαφέρον ακόμη θα έχει η πορεία της εντυπωσιακής στο Euro Εθνικής Ουαλλίας, που ταξιδεύει την Πέμπτη στην Αυστρία και υποδέχεται τη Γεωργία, μετά τον περίπατο με 4-0 επί της Μολδαβίας.

Ωστόσο, τα βλέμματα στη Βρετανία θα είναι στραμμένα στην Εθνική Αγγλίας, η οποία συγκλονίστηκε μέσα στην εβδομάδα που πέρασε από το σκάνδαλο του τεχνικού της, Σαμ Αλαρνταϊς. Είναι άγνωστο ακόμη ποιες αποφάσεις θα λάβει η αγγλική ομοσπονδία και σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η ομάδα, όχι τόσο υποδεχόμενη τη Μάλτα όσο όταν επισκεφθεί τη Σλοβενία στις 11 Οκτωβρίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή