Θα βγάλει νικητή η Μαλαισία;

Θα βγάλει νικητή η Μαλαισία;

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πίστα Σεπάνγκ της Μαλαισίας, περίπου 45 χιλιόμετρα νότια της Κουάλα Λουμπούρ, πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο το 17ο Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1, που υπό συνθήκες μπορεί να αποβεί καθοριστικό τόσο για την κατάταξη των οδηγών, όσο κυρίως γι’ αυτή των ομάδων. Η Μερσέντες, με 222 βαθμούς προβάδισμα από τη Red Bull (538 έναντι 316) και 237 από τη Ferrari (301) έχει την ευκαιρία να κατακτήσει και μαθηματικά τον τρίτο τίτλο της στη Φόρμουλα 1. Με νίκη και οποιαδήποτε άλλη θέση ή με δεύτερη και τρίτη στον αγώνα, η Μερσέντες θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα για τρίτη σερί χρονιά.

Ως προς τους οδηγούς, ο Νίκο Ρόσμπεργκ έχει επανέλθει σε εξαιρετική κατάσταση μετά τη θερινή διακοπή, πανηγυρίζοντας τρεις συνεχόμενες νίκες και φιλοδοξεί να επεκτείνει το σερί του. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον βεβαίως, ο τρόπος που θα παρουσιαστεί στον αγώνα ο Λιούις Χάμιλτον που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, οκτώ πόντους πίσω. Ο Γερμανός έχει 273, ο Βρετανός 265, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με 179.

Πέραν του αυξημένου ενδιαφέροντος που υπάρχει λόγω της μάχης της πρώτης θέσης, στη Μαλαισία αναμένεται να καταγραφούν σημαντικά επιτεύγματα από τους αγωνιζόμενους. Αν δεν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα προ του αγώνα, ο Τζένσον Μπάτον αναμένεται να συμπληρώσει 300 εκκινήσεις στη Φόρμουλα 1. Ο Βρετανός οδηγός συμπλήρωσε τις 300 συμμετοχές στο Γκραν Πρι του Σπα στο Βέλγιο και στη Μαλαισία φιλοδοξεί να φτάσει αυτόν τον αριθμό και στις εκκινήσεις. Στη μέχρι τώρα καριέρα του, έχει 299 εκκινήσεις και 302 εμφανίσεις σε Γκραν Πρι, έχοντας 15 νίκες, 50 παρουσίες στο βάθρο, 8 pole position και έναν τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009.

Ως προς το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, στην πίστα Σεπάνγκ της Μαλαισίας έχει τοποθετηθεί νέα επιφάνεια, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον στην αρχή οι γύροι θα είναι γρηγορότεροι και η προσαρμογή των μονοθεσίων στον αγώνα απαιτεί εξαιρετική τακτική. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να δούμε περισσότερα πιτ στοπ, χωρίς όμως να μπορεί να προβλεφθεί από τώρα ο ακριβής αριθμός.

Στη Μαλαισία, το Γκραν Πρι διεξάγεται ανελλιπώς από το 1999 και πρώτος νικητής του αγώνα ήταν ο Εντι Ιρβάιν. Το γεγονός πως στο εν λόγω Γκραν Πρι έχουν υπάρξει εννέα διαφορετικοί νικητές είναι, αν μη τι άλλο, αξιοσημείωτο. Κυρίαρχη στη Μαλαισία είναι η Φεράρι με 7 νίκες που επικράτησε και στον περυσινό αγώνα, καθώς ο Σεμπάστιαν Φέτελ αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία. Η μέγιστη ταχύτητα που έχει σημειωθεί στο Γκραν Πρι της Μαλαισίας είναι τα 327 χλμ./ώρα που έπιασε πέρυσι ο Βαλτέρι Μπότας με τη Williams.

Στη Σεπάνγκ, 56 γύροι των 5.543 μέτρων συνθέτουν τον χάρτη του αγώνα και οι οδηγοί καλούνται να διανύσουν περισσότερα από 310 χιλιόμετρα στο σύνολο. Θα συνεχίσει το εντυπωσιακό σερί του ο Νίκο Ρόσμπεργκ ή ο Λιούις Χάμιλτον θα επιστρέψει στην πρώτη θέση; Θα επιβεβαιώσει την παράδοση η Φεράρι, ή θα στεφθεί πρωταθλήτρια η Μερσέντες; Η απάντηση… αύριο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή