ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΑμεΑ προς τον Αλ.Τσίπρα: «Σταματήστε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας στους αναπήρους»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Επείγουσα επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), ζητώντας την προσωπική του δέσμευση και παρέμβαση για την αποτροπή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την Τετάρτη 28.09, επιχειρήθηκε να βγει στο “σφυρί” πρώτη κατοικία. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για κατοικία πολίτη με βαριά αναπηρία, πατέρα παιδιού, επίσης, με αναπηρία, χωρίς άλλο οικονομικό πόρο ή οικονομική βοήθεια. Την Τετάρτη, ο λαός της Θεσσαλονίκης έδειξε την αλληλεγγύη του, μην επιτρέποντας τον πλειστηριασμό. Η Πολιτεία, όμως, είναι αυτή που πρέπει να δώσει τέλος στην αγωνία χιλιάδων πολιτών με αναπηρία, που καλούνται να πληρώσουν μία κρίση για την οποία δεν ευθύνονται, θωρακίζοντας τουλάχιστον την πρώτη κατοικία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

H επιστολή:

ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλ. Τσίπρα
ΘΕΜΑ: «Αναμένουμε παρέμβαση του Πρωθυπουργού: Σταματήστε τους πλειστηριασμούς των σπιτιών των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους!»
Κοιν: «Πίνακας Αποδεκτών»

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) - που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα τ0.ων ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένο δια του Ν.2430/96 (ΦΕΚ 156Α/10.7.96) Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας, ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (European Disability Forum)- , ζητά με την παρούσα επιστολή της την προσωπική σας παρέμβαση στο επείγον θέμα του πλειστηριασμού α΄ κατοικίας συμπολίτη μας ατόμου με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη.
Όπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη 28.09, επιχειρήθηκε να βγει στο «σφυρί» α’ κατοικία, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις και τις δικές σας και της Κυβέρνησής σας  για το αντίθετο. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για κατοικία πολίτη με βαριά αναπηρία, πατέρα παιδιού επίσης με αναπηρία, χωρίς άλλο οικονομικό πόρο ή οικονομική βοήθεια. Χθες Τετάρτη ο λαός της Θεσσαλονίκης έδειξε την αλληλεγγύη του μην επιτρέποντας τον πλειστηριασμό. Η λύση όμως πρέπει να προέλθει από εσάς, που θα δείξετε την ισχυρή πολιτική σας βούληση να προστατέψετε έστω και τώρα την αναπηρική οικογένεια.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η περίπτωση του συμπολίτη μας στη Θεσσαλονίκη είναι μία από τις πολλές που έρχονται σε γνώση μας το τελευταίο διάστημα. Διαφαίνεται πλέον τα άτομα με αναπηρία να έχουν απωλέσει κάθε προστασία από την Πολιτεία.  Αναμένουμε   να  αναγνωρίσετε την κρισιμότητα των καιρών  που έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους σε όλη τη χώρα. Ζητάμε την άμεση προσωπική σας παρέμβαση, ζητάμε την προστασία τουλάχιστον της α’ κατοικίας των ατόμων με αναπηρία, ως ένα ελάχιστο δείγμα  δικαιοσύνης και κοινωνικού κράτους. 
Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Ι. Βαρδακαστάνης

Ο Γεν. Γραμματέας

Χρ. Νάστας

Πίνακας Αποδεκτών:
• Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Ν. Παππά
• Γραφείο Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη
• Γραφείο υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου
• Γραφείο αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη
• Γραφείο αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη
• Γραφείο γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής Ελ. Παπαδοπούλου
• Πρόεδρο και μέλη Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής
• Πρόεδρο και μέλη Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής
• Φορείς - Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ