Παππάς: Η ΝΔ επέλεξε να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα

Παππάς: Η ΝΔ επέλεξε να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για έναν θωρακισμένο με δικλείδες ασφαλείας διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας στη δήλωσή του η οποία παρατίθεται ολόκληρη.

Ο Ν. Παππάς πρόσθεσε ότι συνολικά, μαζί με τις επόμενες δόσεις για τις τηλεοπτικές άδειες, 309 εκατ. ευρώ είναι ήδη κατοχυρωμένα υπέρ του ελληνικού λαού.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Επικρατείας έχει ως εξής:

«Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών ήταν από την πρώτη στιγμή θωρακισμένος από όλες τις πλευρές και είχε δικλείδες ασφαλείας για όλα τα ενδεχόμενα. Σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ που κάνουν λόγο για ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας ολοκληρώνεται.

Η ΝΔ επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από τα καθόλου έννομα συμφέροντα όσων νόμιζαν ότι η αεροπειρατεία των συχνοτήτων θα συνεχίζονταν για πάντα.Είναι ντροπή και αίσχος για όσους ανεπιτυχώς επιχείρησαν να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς για να διαφυλάξουν τα καθόλου έννομα συμφέροντά τους.

Πόσα εισέπραξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί 27 ολόκληρα χρόνια από τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων; ΜΗΔΕΝ. Τα χρήματα της 1ης δόσης έχουν ήδη εισπραχθεί. Οι τέσσερις υπερθεματιστές της δημοπρασίας κατέθεσαν 85 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο, καθώς πριν από λίγο κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος και ο κ. Σαββίδης.

Άλλα 3 εκατ. ευρώ εισπράττονται από την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του κ. Καλογρίτσα, που αποχώρησε νωρίτερα από τη διαδικασία. Από τον Ιανουάριο του 2015 έχουμε εισπράξει επιπλέον 51 εκατ. ευρώ από τα τέλη χρήσης συχνοτήτων και το φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης, που παγίως «ξεχνούσαν» οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Συνολικά, μαζί με τις επόμενες δόσεις, 309 εκατ. ευρώ είναι ήδη κατοχυρωμένα υπέρ του ελληνικού λαού από την αξιοποίηση ενός δημόσιου αγαθού, το οποίο ηΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επέμεναν επί δεκαετίες να χαρίζουν στους καναλάρχες. Ήδη, τα χρήματα αυτά επιτρέπουν σε δεκαπέντε χιλιάδες περισσότερα παιδιά να πάνε φέτος στους παιδικούς σταθμούς.

Ήδη, αρχίζει η διαδικασία για τη στήριξη των νοσοκομείων με επιπλέον 4.000 νοσηλευτές. Ήδη, προχωρά η εκπόνηση του προγράμματος στήριξης νέων διδακτόρων. Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον, πως κάποια δελτία ειδήσεων δεν είναι δελτία για την ενημέρωση. Είναι δελτία υπεράσπισης ειδικών συμφερόντων των ιδιοκτητών των καναλιών. Η λάσπη όμως γυρίζει πίσω στους εκτοξευτές της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή