Υπερθεματιστής ο Σαββίδης, καταγγελίες Alpha

Υπερθεματιστής ο Σαββίδης, καταγγελίες Alpha

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σωρεία παραβιάσεων όσον αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κατήγγειλε χθες ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στο ΕΚΠΑ και νομικός σύμβουλος του Alpha TV, Πάνος Λαζαράτος, ενώ η Γ.Γ. Επικοινωνίας & Ενημέρωσης ανακήρυξε οριστικό υπερθεματιστή στον διαγωνισμό την εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη. Ο τελευταίος μάλιστα κατέβαλε την προκαταβολή του τιμήματος, ήτοι τα 20,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Λαζαράτος αναφέρθηκε σε τουλάχιστον 48 προσελεύσεις ανθρώπων στον χώρο της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, που παραβιάζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας, όπως προκύπτει από τη μελέτη των βίντεο του χώρου. Οι άνθρωποι αυτοί εισήλθαν χωρίς έλεγχο στους χώρους της δημοπρασίας και, σε ορισμένες διελεύσεις, παρόλο που η ηλεκτρονική πύλη κοκκίνιζε, κανείς στη συνέχεια δεν ήλεγχε τον εισερχόμενο. Σύμφωνα με τον κ. Λαζαράτο, αρκετοί μπορεί να κουβαλούσαν κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές επικοινωνίας.

Επίσης, με βάση τα βίντεο, η τροφή των εγκλείστων επί τέσσερις ημέρες στη Γ.Γ. Επικοινωνίας & Ενημέρωσης εισερχόταν χωρίς έλεγχο, τόσο από τους αστυνομικούς όσο και από την ηλεκτρονική πύλη. Τα σφραγισμένα δοχεία φαγητού (tapper), σύμφωνα με τον ίδιο, παραδίδονταν στα μέλη των διαγωνιζόμενων υποψηφίων χωρίς καν να ανοιχτούν.

Επίσης, κατά τον κ. Λαζαράτο, με βάση το οπτικό υλικό υπήρξαν περίεργες κινήσεις των αστυνομικών που ήλεγχαν τις κινήσεις των μελών των ομάδων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Τέλος, ο νομικός σύμβουλος του Alpha κατήγγειλε ότι τα μέλη των ομάδων είχαν εύκολη πρόσβαση στις τουαλέτες του κυλικείου που βρίσκεται στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου και υπήρχε ενεργή τηλεφωνική σύνδεση.

Ο κ. Λαζαράτος κάλεσε τις εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν αυτεπάγγελτα για όλες αυτές τις παραλείψεις. Επίσης, σχετική καταγγελία εστάλη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον αρμόδιο επίτροπο Γκίντερ Ετινγκερ, συμπεριλαμβάνοντας το «πόθεν έσχες» του διαγωνιζόμενου Ιωάννη Καλογρίτσα, αλλά και τις μηδενικές προσφορές του διαγωνιζόμενου Ιβάν Σαββίδη. Ακόμη, την ερχόμενη εβδομάδα θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Τέλος, πραγματοποίησε έκκληση στον πρωθυπουργό να σταματήσει τώρα έναν διαγωνισμό που θυμίζει «φρικτή, δύσοσμη, φαρσοκωμωδία» που ζημιώνει τόσο τη χώρα όσο και την κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή