Η εκδοχή Σπυρόπουλου για την εις βάρος του δίωξη

Η εκδοχή Σπυρόπουλου για την εις βάρος του δίωξη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» σχολίασε χθες ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος την ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία που άσκησε εις βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την περίοδο που ήταν διαχειριστής των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Η δίωξη υπενθυμίζεται ότι αφορά, πρώτον, τα 15 εκατ. ευρώ που είχαν βρεθεί στα ταμεία του κόμματος χωρίς παραστατικά και, δεύτερον, το γεγονός ότι δόθηκε ως εγγύηση η κρατική επιχορήγηση παράλληλα σε τέσσερις τράπεζες προκειμένου να λάβει το ΠΑΣΟΚ δάνεια.

«Σε ό,τι αφορά την υποτιθέμενη ύπαρξη 15 εκατ. ευρώ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, θέλω να δηλώσω ότι πρόκειται για ένα ποσό ανύπαρκτο και φανταστικό, το οποίο δεν προέκυψε από κανένα απολύτως απτό αποδεικτικό στοιχείο, μαρτυρία ή έλεγχο, και για την ύπαρξη του οποίου εκφράζουν έντονες αμφιβολίες ακόμα και οι συντάκτες της έκθεσης βάσει της οποίας ασκήθηκε η σε βάρος μου δίωξη», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Σπυρόπουλος και πρόσθεσε: «Πρόκειται, όπως άλλωστε και η ίδια η έκθεση πιθανολογεί, για το απλογραφικό λογιστικό σύστημα το οποίο διά νόμου ακολουθούσαν κατά την επίμαχη περίοδο όλα τα πολιτικά κόμματα, καθώς στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ δεν εισέρρευσε ούτε ένα ευρώ μη νόμιμο και δεν υπήρξε δαπάνη ούτε ενός ευρώ (που να μην είναι) απολύτως αιτιολογημένη».

Με την ίδια ανακοίνωσή του ο κ. Σπυρόπουλος υποστηρίζει επίσης ότι «η λήψη του δανείου 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής το 2010 ακολούθησε στο ακέραιο όλες τις διαδικασίες που ίσχυαν τότε για τις δανειοδοτήσεις όλων των κομμάτων», ενώ ισχυρίζεται ότι και η συγκεκριμένη σύμβαση είχε ελεγχθεί τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος, το υπ. Εσωτερικών και την οικεία ΔΟΥ όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή