Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΤΕ

Υψηλή εμπορευσιμότητα

Διατηρήθηκε το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή του ΟΤΕ και στις τελευταίες συνεδριάσεις του Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα άλλαξαν χέρια περισσότερα από 3 εκατ. τεμάχια του οργανισμού, ενώ η μετοχή κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 0,25%. Η διοίκηση του ΟΤΕ έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 19 Οκτωβρίου 2016. Θέμα της συνέλευσης η σύναψη τριών συμβάσεων με τη μητρική εταιρία Deutsche Telekom για υπηρεσίες VoXX. Ο ΟΤΕ στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου εμφάνισε καθαρά κέρδη 67,5 εκατ. ευρώ.

ΙΑΣΩ

Ενίσχυση 8,57%

Ενισχύθηκε 8,57% η μετοχή του μαιευτικού κέντρου Ιασώ, στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις του Σεπτεμβρίου, και αναρριχήθηκε στα 0,418 ευρώ. Στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου 2016, τα ενοποιημένα κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,07 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 69,8%. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου παρουσίασε οριακή μείωση 1,05% και ανήλθε στα 66,78 εκατ. ευρώ από 67,49 εκατ. ευρώ που ήταν κατά το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015. Αύξηση της τάξεως του 2,57% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της μητρικής στα 38,68 εκατ. ευρώ.

Μπουτάρης

Εντονες πιέσεις

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της οινοποιητικής εταιρείας συμμετοχών Ι. Μπουτάρης & Υιός Holding και υποχώρησε 20% στη διάρκεια των τελευταίων 5 συνεδριάσεων. Η μετοχή βρίσκεται υπό καθεστώς επιτήρησης στο Χρηματιστήριο. Οπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, δεν υφίσταται οιαδήποτε εκκρεμής απαίτηση από την εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. Ωστόσο θυγατρική εταιρεία του ομίλου συνεργάζεται με τη Μαρινόπουλος Α.Ε. και το συνολικό ύψος των απαιτήσεών της ανέρχεται στο ποσό των 152.356,51 ευρώ.

Μυτιληναίος

Ανοδος κατά 5,86%

Θετική εικόνα παρουσίασε η μετοχή του ομίλου Μυτιληναίου αυτή την εβδομάδα. Ειδικότερα, ο τίτλος ενισχύθηκε 5,86% και έφθασε στα 4,150 ευρώ (κλείσιμο 29 Σεπτεμβρίου). Οι προοπτικές του ομίλου θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον Βοτανικό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η θυγατρική Μέτκα συγκαταλέγεται στις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις και το α΄ εξάμηνο του 2016. Συγκεκριμένα, παρουσίασε καθαρά κέρδη ύψους 19,426 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή