Εκτός υπερταμείου η αμυντική βιομηχανία

Εκτός υπερταμείου η αμυντική βιομηχανία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διατήρηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας έξω από το υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων ζήτησε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος από τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας (EDA) Χόρχε Ντομέκ. Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «παράλογες απαιτήσεις των θεσμών» και είπε ότι «οποιαδήποτε τέτοια πίεση οδηγεί σε αναστολή κοινών δράσεων που θα ζημιώσει ιδιαίτερα την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία». Ο κ. Ντομέκ είχε στην Αθήνα επαφές με τον κ. Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη, μόλις λίγες ημέρες μετά τις αποφάσεις στην Μπρατισλάβα για ενίσχυση των ευρωπαϊκών στρατιωτικών δομών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ντομέκ, η Ελλάδα και ο EDA αναπτύσσουν τη συνεργασία τους σε θέματα υποστήριξης επιχειρήσεων και πολιτικής άμυνας και ασφάλειας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον κ. Ντομέκ να προχωρήσει ο σχεδιασμός για συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας σε προγράμματα του λεγόμενου Κοινού Ευρωπαϊκού Ουρανού (Single European Sky). Επίσης, τόνισε ότι το 2017 η Ελλάδα σε συνεργασία με τον EDA θα διοργανώσει διάσκεψη για ζητήματα θαλάσσιας ασφάλειας, στην Κρήτη. Νωρίτερα, τον ερχόμενο Νοέμβριο, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 7ο Ετήσιο Συμπόσιο Τακτικής Ελικοπτέρων του EDA, στο οποίο συμμετέχουν όλες οι χώρες της Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή