Στο «κόκκινο» η κόντρα Πολάκη – Σαλμά

Στο «κόκκινο» η κόντρα Πολάκη – Σαλμά

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον πρώην ομόλογό του της Ν.Δ. Μάριο Σαλμά, μετά τις καταγγελίες του πρώτου για «κομπίνα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις. Ο κ. Πολάκης μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή κατηγόρησε τον κ. Σαλμά ότι αντιπροσωπεύει, μαζί με τους συνεργάτες του, συσκευή διαγνωστικής αρθροσκόπησης. Υποστήριξε, δε, ότι η διαγνωστική αρθροσκόπηση, επί υπουργίας Μάκη Βορίδη, τιμολογήθηκε ως διαγνωστική πράξη με 1.500 ευρώ τη στιγμή που η τιμή της στις ΗΠΑ είναι 450 δολάρια, προσθέτοντας ότι ο κ. Σαλμάς, ως χειρουργός ορθοπεδικός, έχει πάρει άδεια ιατρείου για να κάνει την εξέταση και έχει καταθέσει παραστατικά στον ΕΟΠΥΥ για 500 ασθενείς.

Με μηνυτήρια αναφορά και αγωγή ενταντίον του κ. Πολάκη απαντά ο κ. Σαλμάς, που τον κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο κ. Σαλμάς σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης διαψεύδει κατηγορηματικά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τονίζοντας ότι ουδέποτε πήρε αντιπροσώπευση του μηχανήματος με κανένα συνεργάτη του ή συγγενή του, και δεν έχει ουδεμία σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, ούτε έχει λάβει ευρώ από τον Οργανισμό. Προειδοποιούσε, μάλιστα, τον κ. Πολάκη ότι εάν δεν αποδείξει έως το πρωί της Παρασκευής αυτά που λέει, θα καταθέσει μήνυση εναντίον του, όπως και τελικά έπραξε.

Ο κ. Σαλμάς όμως δεν αρκέστηκε στη διάψευση αλλά πέρασε στην αντεπίθεση, επισημαίνοντας ότι «την ευθύνη του ΕΟΠΥΥ κατά το διάστημα που έγιναν οι 500 αρθροσκοπήσεις σε ιατρείο, όπως αναφέρει ο κ. Πολάκης, την ευθύνη έγκρισης της εξέτασης, της κοστολόγησής της και τη διαπραγμάτευση της τιμής της μέσω του ΕΟΠΥΥ, είχαν οι κ. Πολάκης και Κουρουμπλής». Οπως εξηγεί, η πρώτη διαγνωστική αρθροσκόπηση σε ιατρείο στην Ελλάδα έγινε τον Ιούνιο του 2015 και η πιο πρόσφατη τον Σεπτέμβριο του 2015. «Αν η εξέταση κοστολογήθηκε ακριβά (που δεν ισχύει), τίθεται εύλογα το ερώτημα: γιατί οι κύριοι Κουρουμπλής, Ξανθός και Πολάκης επί 18 μήνες που ανέλαβαν έως και σήμερα δεν όρισαν νέα τιμή στην εξέταση ενώ είχαν δυνατότητα να το κάνουν;», αναρωτιέται ο κ. Σαλμάς και επισημαίνει ότι πριν από έναν χρόνο μειώθηκαν οι τιμές σε δεκάδες διαγνωστικές εξετάσεις. Τέλος, ο κ. Σαλμάς υπενθυμίζει ότι περιμένει απάντηση για ερώτηση στη Βουλή για το εάν οι κ. Ξανθός και Πολάκης έχουν πάει ταξίδια με έξοδα φαρμακοβιομηχανίας ή προμηθευτών υλικών από το 2000 έως σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή