«Πόλεμος» ανακοινώσεων κυβέρνησης – Ν.Δ.

«Πόλεμος» ανακοινώσεων κυβέρνησης – Ν.Δ.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωτοφανής –εν μέσω αντεγκλήσεων των δικαστών– ματαίωση της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ που θα αποφάσιζε χθες για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν αναπόφευκτο να προκαλέσει και οξεία πολιτική αντιπαράθεση. Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι εξέδωσαν ανακοινώσεις με σαφείς υπαινιγμούς ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να χειραγωγήσει ακόμη και το ανώτατο όργανο της Δικαιοσύνης.

«Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο ΣτΕ, η υπόθεση “τηλεοπτικές άδειες” έγινε από σκοτεινή σκοτεινότερη», σχολίασε καυστικά ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι μόνον τυχαία δεν ήταν η επιλογή του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελαρίου να ματαιώσει τη χθεσινή διάσκεψη. Η απάντηση της κυβέρνησης μέσω της κ. Ολγας Γεροβασίλη ήταν άμεση. Χαρακτήρισε «πρωτοφανή και αδιανόητη» τη δήλωση του κ. Κουμουτσάκου και «βαρύτατη την ευθύνη της Ν.Δ., που αμφισβητεί ευθέως την ικανότητα του ΣτΕ να απονείμει Δικαιοσύνη» και τον παρέπεμψε στην «απάντηση της Eνωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ», που «επισήμανε ότι όσα “σκοτεινά” αναφέρονται στον Τύπο για τη ματαίωση της συνεδρίασης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Παραδόξως, ωστόσο, η κ. Γεροβασίλη δεν απάντησε στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι, οι ανακοινώσεις των οποίων ήταν ακόμη σκληρότερες από αυτές της Ν.Δ. «Αυτά που γίνονται στον χώρο της Δικαιοσύνης είναι πρωτοφανή, η παρακμή έχει σήμερα φωτογραφηθεί», υποστήριξε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ νωρίτερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη –υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός ήταν ο μόνος που είχε προεξοφλήσει το χθεσινό αποτέλεσμα– κάλεσε ευθέως τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης «να προστατεύσουν το κύρος τους και να λειτουργούν μακριά από κάθε μορφή χειραγώγησης». Ο δε κ. Σταύρος Θεοδωράκης υπερθεμάτισε τονίζοντας πως, «όταν διακόπτεται η συνεδρίαση ενός ανώτατου δικαστηρίου εν μέσω καταγγελιών για προσπάθεια υπαγόρευσης αποφάσεων, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα» και αποκάλεσε «πράξη δημοκρατίας» την «αντίσταση στα σχέδια μιας καθεστωτικής κυβέρνησης»!

Τέλος, ο κ. Βασίλης Λεβέντης, με μια μάλλον ασυνείδητα απαξιωτική δήλωση για τους δικαστές, απέδωσε τη χθεσινή ματαίωση της διάσκεψης του ΣτΕ «στην ασήκωτη πίεση» που νιώθουν από τα κόμματα, ενώ το ΚΚΕ επιφυλάχθηκε να λάβει σαφή θέση αφού διαλευκανθεί τι ακριβώς συνέβη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή