Εξυγίανση στο Γηροκομείο Αθηνών

Εξυγίανση στο Γηροκομείο Αθηνών

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην υπουργός Μανώλης Δρεττάκης και η δημοτική σύμβουλος Αννα Φιλίνη σχεδιάζεται να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή του σωματείου του Γηροκομείου Αθηνών για ένα εξάμηνο με στόχο τη διαφάνεια, τον έλεγχο και εντέλει τη διενέργεια αρχαιρεσιών. Η σημερινή διοίκηση κηρύχθηκε έκπτωτη από τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος –βάσει της νομοθεσίας– ασκεί την εποπτεία του ιδρύματος, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ως ύστατο μέτρο για τη διερεύνηση όσων συμβαίνουν στο γηροκομείο. Η διοίκησή του ελέγχεται για πολλά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ των οποίων αυτά της απιστίας και της υπεξαίρεσης εις βάρος του ιδρύματος και της περιουσίας του και άλλα που έπειτα από πολύχρονη έρευνα και ανάκριση στοιχειοθέτησαν η Εισαγγελία και ο ανακριτής κατά εγκλημάτων Διαφθοράς. Δύο τοποθετήσεις επιτρόπου από τον Δήμο Αθηναίων απέβησαν άκαρπες, αφού η διοίκηση του γηροκομείου δεν τους επέτρεψε να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες, οι υπερήλικες τρόφιμοι εγκαταλείπονται σε άθλια κατάσταση, πολλές πτέρυγες του γηροκομείου παραμένουν κλειστές. Το πρώην εύρωστο οικονομικά ίδρυμα έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση παρά το γεγονός ότι δέχεται μεγάλες δωρεές.

Ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, επικεφαλής της διοίκησης του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών», που είναι γνωστό ως γηροκομείο Αθηνών από το 2004, επί σειρά ετών και παρά τις δικαστικές αποφάσεις έχει αρνηθεί να συμμορφωθεί με κάθε τρόπο, ακόμη και με φυσική παρεμπόδιση. Οταν με δικαστική απόφαση ο κ. Μπούμπας κλήθηκε να παραδώσει οικονομικά στοιχεία του ιδρύματος στον δήμο, απάντησε: «Θα σας τα φέρω κάποια στιγμή».

Η έκπτωση της προηγούμενης διοίκησης και ο διορισμός προσωρινής που θα πραγματοποιήσει ελέγχους είναι μια οριακή πράξη, σύμφωνα με την αρμόδια εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων δημοτική σύμβουλο Μελίνα Δασκαλάκη. Ωστόσο, όπως τονίζει, ο δήμος θα επιδιώξει να επιβάλει την εκτέλεση της απόφασης με κάθε νόμιμο τρόπο, ώστε να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς συμβαίνει στο ίδρυμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή