Συνάντηση Στουρνάρα με τον πρωθυπουργό

Συνάντηση Στουρνάρα με τον πρωθυπουργό

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «κόκκινα» δάνεια, τα δημοσιονομικά αλλά και οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο διεθνώς και κυρίως η αναταραχή που έχει προκαλέσει στις αγορές η υπόθεση της Deutsche Bank ήταν στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Παρασκευή.

«Είπαμε να τα λέμε σε τακτά διαστήματα», είπε ο διοικητής της ΤτΕ και εξήγησε πως ο πρωθυπουργός ζήτησε ενημέρωση για τις εξελίξεις στη διεθνή οικονομία και στις τράπεζες.

Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις από τις αναταράξεις λόγω Deutsche Bank. «Το ελληνικό σύστημα είναι προστατευμένο, αλλά και το διεθνές. Εχουμε εργαλεία που δεν είχαμε λίγα χρόνια πριν», είπε χαρακτηριστικά.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα για τα «κόκκινα» δάνεια, με τον κ. Στουρνάρα να σημειώνει ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος έχει μεγάλη σημασία για την οικονομία. Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος δανειολήπτης το δάνειό του πριν αυτό πουληθεί σε funds, τόνισε ότι «όλα προβλέπονται στον κώδικα δεοντολογίας στην ΤτΕ και είναι στο χέρι των τραπεζών να πάρουν τις αποφάσεις για τους συνεργάσιμους δανειολήπτες. Γι’ αυτό έχει σημασία να είναι κανείς συνεργάσιμος».

Ο διοικητής της ΤτΕ είπε πως δεν έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις στην Τράπεζα Αττικής, τις οποίες χαρακτήρισε θετικές. «Η νέα διοίκηση έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μας», τόνισε. Ως προς την αξιολόγηση, ο κ. Στουρνάρας είπε πως ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι «αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατόν».

Ηταν η πρώτη συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τον πρωθυπουργό, μετά τη δοκιμασία των σχέσεων κυβέρνησης – ΤτΕ, με αφορμή την Τράπεζα Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή