Ακριβό το Λονδίνο για νέες εταιρείες τεχνολογίας

Ακριβό το Λονδίνο για νέες εταιρείες τεχνολογίας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υψηλότερο κόστος παγκοσμίως για την εγκατάσταση μιας νεοσύστατης εταιρείας του κλάδου της τεχνολογίας διαθέτει το Λονδίνο, σε ένα όχι και τόσο ενθαρρυντικό στοιχείο, καθώς όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η βρετανική πρωτεύουσα θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική και να μπορεί να προσελκύσει νέες εταιρείες εν όψει Brexit. Με βάση σχετική έρευνα της εταιρείας παροχής υπηρεσιών Savills, η συνοικία γραφείων Shoreditch του Λονδίνου, όπου συνωστίζονται πολλές εταιρείες τεχνολογίας, αποτελεί την ακριβότερη παγκοσμίως, αναφορικά με το κόστος εγκατάστασης και μίσθωσης γραφείων συνολικής επιφάνειας 54 τ.μ., το οποίο ανέρχεται σε σχεδόν 60.000 ευρώ ετησίως.

Εξετάζοντας το σχετικό κόστος σε ανάλογου χαρακτήρα συνοικίες γραφείων ανά τον κόσμο, η Savills αναφέρει ότι η δεύτερη ακριβότερη περιοχή βρίσκεται στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης με 56.200 ευρώ ετησίως, ενώ στην τρίτη θέση κατατάσσεται η Μιντ-Μάρκετ του Σαν Φρανσίσκο με 55.200 ευρώ ετησίως.

Ακολουθούν διάφορες συνοικίες του Παρισιού με κόστος 51.450 ευρώ και η συνοικία Σίπορτ της Βοστώνης, όπου το κόστος διαμορφώνεται σε 45.525 ευρώ. Ακόμα φθηνότερα, με 30.000 ευρώ ετησίως μισθώνονται τα γραφεία σε ανερχόμενες συνοικίες για εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Σάουθ Λέικ Γιούνιον του Σιατλ, όπου έχουν μεγάλη παρουσία εταιρείες «μεγαθήρια» του κλάδου, όπως η Microsoft και η Amazon.

Πάντως, η περιοχή της Shoreditch στο Λονδίνο κρίνεται ανταγωνιστικότερη σε ό,τι αφορά την από κοινού χρήση γραφείων από διάφορες εταιρείες. Σε αυτήν την περίπτωση, το ετήσιο κόστος δεν ξεπερνά τις 26.000 ευρώ, δηλαδή το κόστος είναι 57% χαμηλότερο σε σχέση με τη μίσθωση ενός αυτόνομου γραφειακού χώρου. Το αντίστοιχο κόστος στο Σαν Φρανσίσκο ανέρχεται σε 33.750 ευρώ και στη Βοστώνη σε 33.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή