Τα χρηματιστήρια ψήφισαν πρόεδρο

Τα χρηματιστήρια ψήφισαν πρόεδρο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της Δημοκρατικής υποψήφιας Χίλαρι Κλίντον «ψήφισαν», την Τρίτη, τα διεθνή χρηματιστήρια και οι αγορές συναλλάγματος, με το δολάριο Καναδά και το μεξικανικό πέσο να ενισχύονται σημαντικά.

«Η αίσθηση ότι η κ. Κλίντον νίκησε στο ντιμπέιτ ώθησε πολλούς επενδυτές να αγοράσουν πέσο. Οι επενδυτές αυτοί εξέφρασαν με τον τρόπο αυτό την πεποίθησή τους ότι ο Τραμπ θα χάσει στις 8 Νοεμβρίου και δεν θα εφαρμόσει την προστατευτική πολιτική του, που θα έπληττε τη μεξικανική οικονομία», λέει στην οικονομική ιστοσελίδα Barron’s ο αναλυτής Μάικλ Χιούζον.

Στη Βρετανία, ο αρθρογράφος της συντηρητικής Telegraph, Τιμ Στάνλεϊ, παραδέχθηκε ότι ο Τραμπ έχει ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές, παρά την καλή του εμφάνιση στο ντιμπέιτ.

«Ο Τραμπ ακολούθησε τη συνταγή των εκπομπών ριάλιτι, φωνάζοντας, εκφοβίζοντας, διακόπτοντας και μιλώντας ειρωνικά. Δεν είπε τίποτα, όμως, που θα μπορούσε να προσελκύσει γυναίκες και μειονοτικούς ψηφοφόρους. Αυτό συρρίκνωσε τις πιθανότητές του να γίνει ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου», έγραψε ο Στάνλεϊ.

Στη Γερμανία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, είπε, μιλώντας την Τρίτη στην εφημερίδα Bild ότι η κ. Κλίντον σημείωσε ξεκάθαρη νίκη, ενώ η εμφάνιση του Τραμπ απέδειξε τις ελλείψεις του. «Ο Τραμπ δεν διαθέτει σχέδιο για τις ΗΠΑ ή για τις μεγάλες προκλήσεις εξωτερικής πολιτικής. Η Κλίντον έπεισε χάρη στη σαφήνεια και την αίσθηση αποτελεσματικότητας που προέβαλε», είπε ο Γκάμπριελ. Για νίκη της Χίλαρι Κλίντον στο ντιμπέιτ έκανε λόγο και ο ρωσικός Τύπος, με την οικονομική ιστοσελίδα RBC.ru να κάνει λόγο για την «αποτυχία του Τραμπ να εμφανίσει τον εαυτό του ως σοβαρό προεδρικό υποψήφιο, γνώστη των θεμάτων και κάτοχο αξιόπιστου πολιτικού προγράμματος». Τα ρωσικά κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα, πάντως, απέφυγαν να προβούν σε εκτιμήσεις για τον ενδεχόμενο νικητή της συζήτησης, αρκούμενα να μεταδώσουν τα κύρια σημεία του ντιμπέιτ. AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή