ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΑΣΥ: Καταγγέλουν αστυνομικούς για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ανακοίνωση – απάντηση στους 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ερώτηση αναφορικά με καταγγελία για εξευτελισμό ανηλίκων προσφύγων – μεταναστών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, «η Ερώτηση των είκοσι ένα κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ανακοίνωση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα προληπτικού αστυνομικού ελέγχου μεταναστών στο Πολυτεχνείο την 27-09-2016, προκάλεσαν εύλογα ερωτηματικά αφενός γιατί είναι σε ευθεία αντίθεση με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το συμβάν και αφετέρου γιατί διαφαίνεται ότι υιοθετούν θέσεις και απόψεις πριν υπάρξει επίσημο Πόρισμα της συντεταγμένης Πολιτείας που αυτοί πρωτίστως ως κυβερνητικοί βουλευτές και Π.Γ. εκπροσωπούν και στηρίζουν.

Οι βασικές αυτές αντιφάσεις δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση γιατί πριν ελεγχθούν οι καταγγελίες, θέτουν και θέματα μιας δήθεν προβληματικής λειτουργίας του θεσμού της Αστυνομίας με τρόπο τουλάχιστον άκομψο. Φαίνεται ότι οι απόψεις του «Συντονιστικού Καταλήψεων Στέγης Προσφύγων – Μεταναστών» και των «εκπροσώπων» της Κατάληψης Στέγης με την ονομασία «2ο Φιλοξενείο», όπως αναφέρονται στις ανακοινώσεις τους, είναι πέραν πάσης κριτικής και αμφιβολίας ενώ αντίθετα οι επίσημες απόψεις του αρμόδιου Υπουργείου ελαχίστη αξία έχουν.

Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων αστυνομικών εκφράζει τον μεγάλο και έντονο προβληματισμό του για ότι, πρωτόγνωρα, συμβαίνει και θεωρεί ότι δεν προάγεται ο εκδημοκρατισμός της κοινωνίας και των θεσμών της, δεν προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα με αυτόν τον τρόπο αλλά επί της ουσίας υποσκάπτονται. Αν η επίσημη Πολιτεία και τα όργανά της δεν είναι σε θέση να το κάνουν είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν τα διάφορα «Συντονιστικά Καταλήψεων», τα «Φιλοξενεία» κλπ κυρίως για έναν λόγο: γιατί όλα αυτά λειτουργούν και προσφέρουν στην ανέλιξη μιας Πολιτείας πλησίον, δίπλα και σε αρμονική συνύπαρξη με το οργανωμένο κράτος και όχι απέναντι.

Καλούμε όλα τα Κόμματα να πάρουν θέση για το θέμα γιατί έχουμε την αίσθηση ότι κάποιοι ίσως για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, «επαναστατικής γυμναστικής» και «πολιτικού μασάζ» θυματοποιούν άκριτα σκληρά εργαζόμενους αστυνομικούς συναδέλφους μας και δημιουργούν επικίνδυνες λογικές οι οποίες δεν συνάδουν με οργανωμένο ευρωπαϊκό και δημοκρατικό κράτος εν έτει 2016.»

Οι βουλευτές με την ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρονται σε καταγγελία του «Συντονιστικού Καταλήψεων Στέγης Προσφύγων-Μεταναστών/τριων», σύμφωνα με την οποιά, το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή του Πολυτεχνείου, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν την παιδική θεατρική ομάδα της κατάληψης στέγης «2ο Φιλοξενείο», ενώ αυτή πήγαινε σε χώρο, στην οδό Ασκληπιού, για τη διεξαγωγή θεατρικής παράστασης και όπως αναφέρει το η καταγγελιά, προσήγαγαν τα παιδιά, τα οποία εξαναγκάστηκαν να γδυθούν κι έπειτα να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα μικρό δωμάτιο, υπό τα βλέμματα των αστυνομικών. Όσα, μάλιστα, αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με σχόλια ρατσιστικού και σεξουαλικού περιεχομένου.

Εν τέλει, ένα από τα παιδιά κατάφερε να ανακτήσει το κινητό του και ειδοποίησε τους γονείς του, αναφέρει το κείμενο της καταγγελίας.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ