Γεννηματά: «Απολύτως απαράδεκτες και προκλητικές» οι δηλώσεις Ερντογάν

Γεννηματά: «Απολύτως απαράδεκτες και προκλητικές» οι δηλώσεις Ερντογάν

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απολύτως απαράδεκτες και προκλητικές» χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου και του τουρκικού ΥΠΕΞ σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη διαμόρφωση των ελληνο-τουρκικών συνόρων. 

«Είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας, μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα αδιέξοδα και σε εντάσεις που ζημιώνουν τις διμερείς σχέσεις  και κλονίζουν τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή», συνέχισε η κα. Γεννηματά, ενώ κάλεσε την πολιτική ηγεσία να δράσει με «σωφροσύνη και αποφασιστικότητα», ώστε να διαφαλιστεί η καλύτερη δυνατή κατοχύρωση των ελληνικών συμφερόντων.

Ολόκληρη η δήλωση της κας. Γεννηματά:

«Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν και η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ είναι απολύτως απαράδεκτες και προκλητικές. Απορρέουν από αντιλήψεις, που είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας, μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα αδιέξοδα και σε εντάσεις που ζημιώνουν τις διμερείς σχέσεις  και κλονίζουν τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Η Ελλάδα ως ανεξάρτητη, κυρίαρχη και Δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα στηρίζει  την ακεραιότητά και τις διεθνείς της σχέσεις στις Διεθνείς  Συμβάσεις, τις οποίες τηρεί με απαρέγκλιτη συνέπεια και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα πρέπει να κινείται με σωφροσύνη και αποφασιστικότητα, διότι σπασμωδικές αντιδράσεις που χαρακτηρίζονται από αμηχανία και έλλειψη αυτοπεποίθησης θα μπορούσαν να τραυματίσουν καίρια τα συμφέροντα μας.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή